Dež - naj me že skrbi?

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Dež - naj me že skrbi?

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 04 avg 2006, 07:25

Pri tem vremenu mislim. Obilica dežja in nenadoma nizke temperature. Moji pikači so zunaj brez možnosti strehe - a me naj že skrbi za razne koreninske gnilobe? Bi kaj pomagalo, če jih zalijem s pripravkom za koreninsko gnilobo? Mogoče je strah odveč ampak tole vreme me vse preveč spominja na lansko, ko mi je potem oktobra šlo na oni svet skoraj polovica mojih ježkov...
Kakšen nasvet? :?
Če bo šlo tako naprej jih bom morala ali vzeti z moje gredice ven, ali pa si zamisliti kakšno streho...
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a cyberman » 04 avg 2006, 10:33

Ja se že kar vleče to zoprno in hladno vreme. Kakšni kaktusi ki so bolj občutljivi na vlago znajo delat probleme. Sicer pa tole ni primerljivo z oktobrom ker so kaktusi sedaj še vedno v fazi rasti in jim vlaga ne škodi toliko.
Jaz imam vseeno raje vse pod streho da lažje kontroliram koliko in kdaj zalivati.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a izu » 04 avg 2006, 10:52

Jz sm pa ugotovil da mojemu kaktudsu prija dež! Zelo bujno se je razrasel:P

LP
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a JEMA » 04 avg 2006, 12:23

Ni še nobenega razloga za paniko, še posebej, če jih imaš v dobro odcedni zemlji in z drenažo na dno lončka. Če pa nimaš, pa o tem dobro razmisli pri naslednjem presajanju :wink:

Meni tudi lani ni pobralo prav nobenega kaktusa, pa čeprav sem jih imel celo poletje na prostem. Sreča? Morda, a če mi jih lani ni pobralo, je letos še manjša verjetnost. Tu pa tam pa tako ali tako mora kakšen it - zakon narave pač
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov