Delavni vikend

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Delavni vikend

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 04 okt 2004, 09:30

Ojla,

sem že hotla zatavšat, pa enostavno ne morem :oops: :evil:

Preživela (seveda komaj :wink: ) sem enega od svojih lepših vikendov 8) .

V soboto mi mevli v riti niso dal mira, pa sva z Manco obiskali Darkotovo zbirko (ki je full zanimiva, beri ni da nima). Čeprav sva bili precej časovno omejeni (al pa tud drgač), sem od šnelkursa odnesla polno glavo podatkov (pa tud polno vrečko samih dobrot). Darko še enkrat HVALA!!!!

No v nedeljo pa je tandem MK (Manca & Klavdija) prvo obiskal Mareta, ki ima (poleg čudovite spalnice) na balkonu full dobro zbirko samih cukrov. Skoraj nima "običajnih" zadev, ima pa veliko okusnih posebnosti (skalnjaček v stari skledi, avstralske sejančke, kuščarje in žabice...) med njimi tudi razne "posebne" pikače in sočnice, ki jih ne vidiš ravno vsak dan.

Skupaj smo odšli še do Jureta, ki pa ima mali raj na svojem vrtu. Obdelali smo nego ribnika, pa vzgojo mesojedk, pa ( :oops: Jure, pozabila sem te še fehtat za uni dve Pasionki, prosssimmmm)...
Jasno je njegov rastlinjak poln samih :shock: posebnežev (ki seveda večina ni za začetnike, ja Jure vem :wink: ), med njimi je največji Grusoni, ki bi z lahkoto bil taščin sedež, sploh če ima tašča večjo rit. Ima cel kup kaktusov, ki jih jest imenujem Tega-bi-jest-tud-mela, pa ene drgačne Euphorbije, pa full Ferokaktusov, pa en cel kup cvetočih... Jasno sem tudi Juretu spila nekaj živcev (ob tej priliki se opravičujem vsem :twisted: :lol: , ja pa jade) in komaj odnesla do avta.

Skratka mela sem se fajn, veliko podatkov sem odnesla (upam, da bom tud kej obdržala v glavi) dobila kar lepo število cukrov, ki pa nimajo čisto nič domotožja.

HVALA VSEM za tako lep vikend (upam, da še kdaj!)!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Obiski

OdgovorNapisal/-a izi » 04 okt 2004, 13:03

V petek zazvoni telefon. Gor piše Manca. Pomislim, da sebo najavila za obisk. pa samo sprašuje če je sestanek :( , potlej pa slišim, da sta obiskale pol Slovenije.

Pa Klavdija, da tako občuduješ Markovo spalnico...
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 04 okt 2004, 14:42

Ojla Izi,

ja, ja, če bi pa vedel da prideva v tandemu, pa nebi bil tolk žalosten :wink:, a ne? Ampak očitno se bo treba res neki zment :roll:

PS: hec spalnice od Maretovih staršev je pa v njeni starosti, tako da bi tud sam sline pocedil, ko bi jo videl :lol: :wink: :lol:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a anka » 04 okt 2004, 14:50

Klavcija
Nič se zdej ven ne vlecita, hahahah
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 04 okt 2004, 15:13

Ojla,

:shock: še dobro, da je bila Maretova punca (ej Mare sem ime pozabla-sorry) zdraven, tako da ... :roll:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a manca1 » 04 okt 2004, 16:27

Ej Izi :oops: sej mi je nerodno, ampak... če bi reku, da je sestanek pri tebi bi pa koj prišle :lol: Sicer pa pri tebi sva bili že večkrat, ostalim pa samo obljubljava pa je bilo treba zdej konkretno tudi kaj izpolnit.

Lp Manca

P.S. Jure, jest sem še zmeri brez besed :lol:
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Jure » 04 okt 2004, 22:06

Treba je malo opisati dogodke, da bodo še ostali razumeli navdušujoče komentarje.
Jaz sem res packa ker imam kaktuse, Manca pa je znana po tem, da šlata kaktuse in ugotavlja, če so zadosti trdi (kdo ve zakaj). V moji zbirki je našla Dirty old man cactus (na sliki) in ostala brez besed
Jure, jest sem še zmeri brez besed
. Klavdija in Marko sta priči, da je nisem prav nič nagovarjal k temu početju.
Da boste razumeli poanto, morate znova prebrati Zgodbo o pokvarjenem starcu iz naše revije. (Izi bo vedel natančno katera številka).
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Jure
Guru
Guru

Šlatanje

OdgovorNapisal/-a izi » 04 okt 2004, 22:42

Čisto razumem, saj je že enkart sama na forumu, kjer jo bere vesoljna Slovenija to omenila, potlej sva bila pa midva packa.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Dirty old man

OdgovorNapisal/-a izi » 04 okt 2004, 22:44

Če bom dobre volje bom prinesel enega dirtija v petek na srečanje in še nakaj rastlin. Čistim rastlinjak

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 05 okt 2004, 08:28

Ojla,

se je men zdel Izi, da te nekaj orng muči :? Pa kaj ne poveš, da maš gužvo :roll:
A se za drtija še kdo razen mene grebe?

Ja Jure, ti si pa packa... pa imaš kaktuse... :lol:

PS: jest kot priča niti nisem verodostojna (znam bit preveč pristranska), ampak res sem pa slišala Manco rečt:" Jure, ti maš tud mehkega...!" Tako, da :roll: :? :lol:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a manca1 » 05 okt 2004, 08:31

Jure! :!: JEST TVOJIH KAKTUSOV NISEM NIČ ŠLATALA :!: !!! In ne govori stvari, ki niso res :evil: . Brez besed sem ostala pa zaradi vseh drugih stvari (predvsem copiapoe me mikajo :lol: ) in ne zaradi Dirty old man kaktusa. Tega si srčno želi Klavdija v svoji zbirki, ne jaz.

Sicer sem morala pa sama ugotovit (ker sta se vidva z Izijem samo norca delala), da je bilo moje Echinocereuse treba samo malo zalit pa so spet ratali normalni.

Sicer pa: JEST NIČ NE ŠLATAM, JEST ORNG PRIMEM

Lp Manca

P.S. Klavdija ti si bila tolk zatopljena v fehtanje, da nisi opazila, da se je moja pripomba nanašala na E. knippelianus :twisted:
manca1
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 05 okt 2004, 08:58

Ojla Manca,

A vidš, se je men zdel, da ti nisi taka :? :lol: bom drugič še gledala :lol: :lol: ne sam poslušala

PS:si se pa razpištola, bom Igorja vprašala, če so tvoje trditve resnične :lol: :lol: ... al pa ne, sej me ne briga
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a cyberman » 05 okt 2004, 09:39

Ej Klavdija, zdej ko sem gledal moj album sem se spomnil :!: Tisti mali turbinicarpus pa rebucijo sem ti obljubil. A prideš ta petek na sestanek ?
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 05 okt 2004, 10:17

Ojla,

Full lepo, da si se spomnil :lol:
Ja najbrž pridem - imam tako konfuzno življenje, da za 5 min v naprej ne vem, kje bom, tako da namen imam dober :? .
Če mi ne bo uspelo, pa daj prosim Manci.
A imaš kako posebno željo tud ti?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a cyberman » 06 okt 2004, 08:36

Hm, se bova spomladi zmenila za kakšen potaknjenec. Zdaj bo nastopila zimska prostorska stiska :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 06 okt 2004, 12:16

Ojla,

zmenjeno-sam spomni me :!:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Re: Dirty old man

OdgovorNapisal/-a manca1 » 07 okt 2004, 08:31

izi je napisal/-a:Če bom dobre volje bom prinesel enega dirtija v petek na srečanje in še nakaj rastlin. Čistim rastlinjak

Kako pa se te spravi v dobro voljo :D , da boš namesto v smetnjak :!: svoje 'odvečne' kaktuse prinesel na sestanek :wink: ?

Lp Manca
manca1
Guru
Guru

Dobra volja

OdgovorNapisal/-a izi » 07 okt 2004, 15:35

Če me boš lepo pogledala, bom že boljše volje prišel.
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a manca1 » 08 okt 2004, 12:21

To je najlepš kar zmorem.

Lp Manca
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
manca1
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 08 okt 2004, 15:47

Lepš kot to že ne more bit !!

ha, ha, ha.... :lol:
goranrasic
Expert
Expert

Naslednja