Delavni vikend

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a mladstar » 15 okt 2004, 20:53

ciao
Prejšno nedeljo me je dež močil od jutra do večera. Sliši se grozno, vendar sem se cel dan sprehajal med kaktusi - neverjetno. Prezivel sem cudovit vikend na stajerskem. Obiskal sem družino Gregorn, Kajtna, Cilenešek in Rovšek. Vsi imajo zelo lepe in številčne družine in vsem se zelo lepo zahvaljujem za dojenčke in tiste starejše kaktuse, ki sem jih dobil v oskrbo.
vsi ste lepo vabljeni na ogled moje zbirke
mladstar
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 16 okt 2004, 11:34

Ojla mladstar,

ja kje maš zbirko :shock: , še vedno je smo ena fotka v Zasebnih zbirkah, si odprl svojo stran? Dej no kake fotke gor :wink:
A si imel izlet do Novega mesta v mislih :roll: ?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a manca1 » 18 okt 2004, 08:08

OJLA vsem!

Jaz sem imela pa včeraj delavno nedeljo (vikend). Sem vse svoje pikce pospravila v čisto novonarejeno, čudovito TOPLO GREDO za prezimovanje :D :D :D :D :D :D .

Ker so se mi pikeci namnožili, je bilo nujno potrebno najti rešitev za zimo. Pa sem šla v akcijo, kdo mi bo naredil po meri toplo gredo. In sem ga našla, gospoda, ki je to naredil , mi ta vikend pripeljal in sedaj so že vsi lepo pospravljeni.

Kako je narejen in kako zgleda bom dala gor slikico jutri.

Lp Manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 18 okt 2004, 09:23

Ojla,

važička :lol: :wink: :lol:

Moji kaktusi so tvojim fouš-tolk, da veš :lol: :lol:

PS:nared stricu obrtniku mal reklame, pa nam razlož cel projekt-mogoče bo še kdo našel rešitev zase :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a manca1 » 20 okt 2004, 20:36

Kot obljubljeno slikice moje rešitve - mal večja topla greda za prezimovanje kaktusov. Dimenzije so 2mX1m pa 1m višine. Polovica pokrova se odpira ročno, drugo polovico uravnava avtomat, ki reagira na toploto. Ali dela še ne vem, ker je zaenkrat skoz bolj mraz.

Kupiti moram še mehurčkasto folijo (samo še ne vem kje) za špranje in potem sem zmagala. Edino kar je še, bi rada od strokovnjakov ali naj kaj senčim oz. ali mi lahko kaktuse skozi 10mm debel Lexan zažge?

Lp Manca
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
manca1
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a cyberman » 21 okt 2004, 08:12

Kar v redu zgleda. :) Kaj jih boš celo zimo tu imela ? Brez ogrevanja ne vem če bo zneslo.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a manca1 » 22 okt 2004, 08:18

Hojla. Bo zneslo, ker imam talno gretje - kaktusi so na rešetki, ki pokriva okno od kurilnice, kjer je konstantna temperatura 20 stopinj. Zdaj imam okno zaprto, ker je enostavno v tej škatli čez dan 22-23 stopinj, kar je skoraj preveč za ta letni čas, glede na to, da so bili prej pa na prostem.

Če bo fejst mraz pa vržem čez še kakšno izolacijsko zadevo. Ne vem bom sproti iskala rešitve, če se bojo pojavili problemi.

lp Manca
manca1
Guru
Guru

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov