Crasula ovata, rabim nasvet...

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Crasula ovata, rabim nasvet...

OdgovorNapisal/-a prvee » 02 jul 2007, 18:35

Imam Crasula ovata rastlinico, pa me zanima, ker sem bral tukaj na forumu da vejice veselo poženejo na novo in seveda eno vejico sem si tudi jaz "sposodil" in je v cca. enem letu noro zrasla. Zanima me sledeče, ali bo pognala še kaka vejica, ali je potrebno za to kaj storiti? Namreč sedaj raste iz te ene vejice, listi pridobivajo na "mesnatosti" nikjer pa kakega poganjka?
Hvala za odgovore!

lp,

Matic
prvee
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a breathe » 02 jul 2007, 21:59

zivjo,
rastlina lahko sama pozene iz stebla. se pa,ce jo odrezes ali pa samo odscipnes vrh, tudi tako lahko razveja. jaz svoje vsake toliko casa malo oblikujem z rezanjem. in se vedno vse obraste. sem pa tudi jaz opazila da mlada rastlinica naredi se posebaj debele mesnate liste.

lep pozdrav,
b.
breathe
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: MB

OdgovorNapisal/-a barbara bobek » 03 jul 2007, 08:06

Odtrgaj ji list in ga postavi na zemljo ... ki mora biti skozi vlažna....
List se zakorenini in požene novo rastlinico....

Probaj,... pri meni se obnese ....
barbara bobek
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 03 jul 2007, 08:29

ne razumem popolnoma kaj si mislil s tem, če bo pognala še kakšna vejica? če hočeš da bo ta rastlina, ki jo imaš sedaj bolj razvejana samo odreži vrh in rastlina bo pognala nove stranske veje. če pa želiš več rastlin bo treba narediti nov potaknjenec. to narediš enostavno tako da odrežeš del matične rastline daš za nekaj časa v vodo in ko naredi korenine posadiš nazaj v lonček.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a prvee » 03 jul 2007, 10:06

Ja hvala vsem za odgovore, imam kar nekaj zelenih in ostalih rastlin, pa dosti takih ki jih je potrebno rezati, zato ne vem zakaj se nisem tudi sedaj spomnil na rezanje vrha :roll: . Še sreča da obstajajo forumi, pa vi da pomagate 8) . Hvala še enkrat,

lp,

Matic
prvee
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Maribor

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten