Cissus quadrangula - Cuccumber cactus

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Cissus quadrangula - Cuccumber cactus

OdgovorNapisal/-a brina_s » 01 dec 2005, 14:35

A kdo ve kje prodajajo to sukulento? Moji mami je zelo všeč in ne bo mirna dokler je ne bova imele v zbirki? :? Priporocam se tut, ce jo kdo ze ima in je pripravljen odstopit (se tut placa ce je treba) del rastlinice, za podtaknit. Se ze veselim. Res je zanimiva, dela take javorju podobne liste, noro. Vsekakor jo od včerej ko sva jo zapazle na netu, nujn rabva. :wink:
Brina S
brina_s
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kranj

Cissus

OdgovorNapisal/-a izi » 01 dec 2005, 17:57

Draga Brina,
C. quadrangula je prav redka rastlina. Jaz imam en primerek, ki mi ga je dal prijatelj, ki ga je prinesel iz Omana. Ni največji, tako da ga še ne delim. Pri nas ga boš težko dobila.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a brina_s » 02 dec 2005, 08:52

Aha, hvala za odgovor. Sej sm sumla, da je redka. Mislm, da jo na e-bayu nekdo prodaja. Ampak, se doma izogibamo naročanj prek neta. Mogoče bo padla izjema.
Brina S
brina_s
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Jure » 05 dec 2005, 19:26

Dopolnjujem in popravljam Izija:
Cissus quadrangula ima zelo veliko področje razširjenosti, saj poleg Afrike raste tudi v Indiji, kjer je zelo domača rastlina, uporabna tudi v zdravilstvu. V tropskih področjih je invazivna in se je ne morejo več znebiti (Havaji), čeprav bi se je radi.
Pri nas ni posebej popularna, ker je precej občutljiva na mraz in ji že temperature pod 10 C škodijo.
Množi se tako kot večina cisusov z ukoreninjanjem podtaknjencev.
Morda se dobi pri firmi Mapex, vendar zdajle ni najbolj primeren čas.
Jure
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov