Anonimni kaktoholiki

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 09 dec 2004, 08:25

Pomoje postane zrel takrat, ko se odebeli in postane rdeč. Vsaj tako je pri Božičnem kaktusu od moje babi, ki ga ima sigurno že več kot 20 let. Steblo je že olesenelo....
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a melo » 09 dec 2004, 12:32

Ojla! Ronin tukaj! Ja jaz sem se imel tudi ok! Sem imel same podobno misleče(kar se zadeva oboževanja sočnic) kot jaz okoli sebe, tako da ne vidim vzroka da se ne bi zabaval! Pa še dve mladi sem imel zraven sebe!
Sam problem je bil ker sem vozil in nisem smel spiti več kot dva kozarca rdečega(pa še vipavsko je bilo)! na splpšno pa super! Tebi Izi pa hvala za tisti kaktus! Klavdija ti pa si ponujala tisto krasulo okoli in se hvalila da jih imaš preveč! a imaš slučajno še kakšnoi drugo variacijo razen navadne in oa golum???
LP MELO
melo
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Vipava

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 09 dec 2004, 19:15

Ojla,

doma imam samo to navadno, zal druge nimam. Je pa tud res da na krasule in druge podobne sorte nisem tolk usekana, kot na kaktuse-tako, da nikoli ne ves kaj me pic drugo leto, mogoce ravno krasule.

Kje si pa sedel?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 10 dec 2004, 20:22

Pozdravljeni

Zabava je definitivno uspela, moj sin je še posebno vesel na licitaciji pridobljene prekrasne epithelante.
Vsem, ki ste prinesli semena se zahvaljujem in upam, da bodo pobudi sledili tudi stari mački, ki so glede čistost semen še posebno natančni.

Vesele praznike vsem skupaj in upam, da se vidimo na sestanku prihodnje leto.

Lep pozdrav

Tamara
ygregorn
Guru
Guru

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a nataša-teja » 10 dec 2004, 20:54

Lep pozdrav!

Meni ja pa tako žal, ker nisem mogla priti! :cry:
Upam, da bo januarja uspelo, pa prideva obe s Tejo! :P

Vsem želim lepe, snežene praznike! :?:

Nataša
nataša-teja
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Akasha » 19 maj 2005, 20:39

No,jaz pa nisem ravno kaktoholik,ampak rastlinoholik... :D
Kaktusov imam sicer tudi kakih 10sort,pa letos sem posejala 2 vrecki semen...(in že nestrpno čakam,kdaj bodo sejančki večji)

Sicer me pa zanimajo razne vrste rastlin,vse od zelenjave,pa do kaktusov in zunanjih rožic...

Poleg tega me zanima še mali miljon stvari,recimo knjige,glasba,koncerti,zgodovina,umetnost,capoeira,"slaščičarjenje",rada spoznavam nove ljudi,hodim na sprehode,kofetkam/čajčkam z prijatelji...rada imam dolge pogovore itd itd.....

No,pa študiram pravo,4.letnik :D

Imam pa še eno vprašanje,kje&kdaj so srečanja DPKS in ali lahko pridem tja malo popast radovednost? :D

Pozdrav :)
Zadnjič spremenil Akasha, dne 19 maj 2005, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
THE SPIRIT OF FIRE !

[img]http://www.shrani.si/f/u/IY/34JOersm/3579994663.jpg[/img]
Uporabniški avatar
Akasha
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Pozdrav

OdgovorNapisal/-a izi » 19 maj 2005, 20:47

Živjo Akasha,
Lepo da te toliko zanima. O društvenih srečanjih je vedno obvestilo na forum Društvo prijateljev kaktusov Slovenije. Jasno, da lahko pridejo tudi nečlani, samo taki ne hodijo dolgo.

Ker se potem včlanijo.

LP

Izi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a 5erček » 16 nov 2005, 16:18

Pozdravljeni!!!

Sem Peter iz Lucije in tudi jaz sem kaktoholik.Star sem 32 let. Kaktuse in sočnice zbiram približno 12-13 let. Škoda ker so še brez imen, bom pa zrihtal v naslednjem letu.:roll:
Na mojo srečo je moja lepša polovica tudi mahnjena na kaktuse. Tako, da sva pred osmimi leti združila zbirko, ki obsega 125 različnih kaktusov.
Z semeni sem prvič poskusil pred 2 leti in mi je kar uspelo in bom nadaljeval tudi v tej smeri.
Na obali imamo čudovito, dolgo poletje in kaktusi so zunaj dobrih 9 mesecev. Ostale 3 pa jih imam v topli gredi lastne izdelave.8)

Forum berem leto in pol in ga lahko pohvalim kot super pripomoček, ki mi je že dosti pomagal. Večinoma na napakah drugih kaktoholikov. :D :D :D

:wink: Lep pozdrav iz obale :wink:

Tu pa je en del mojih kaktusov brez imen!!!
5erček
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Lucija

Ojla

OdgovorNapisal/-a bevle » 24 jan 2006, 17:37

Evo še ena. Sm Urška, stara 23 let z vipavskega. Lani me je nek trknilo in kar naenkrat sem se vnela za kaktuse. Sm že mislila, da je z mano kaj narobe, ma po vsem prebranem vidim, da mam iste simptome kot vsi vi. Enostavno se jim ne morem upreti.......

Pozdravček :D
SMILE :)
bevle
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ajdovščina

Urška

OdgovorNapisal/-a izi » 27 jan 2006, 22:13

Urška živjo,
dobrodošla med kaktoholiki. Vsi pravi kaktoholiki so tudi člani društva. Vse informacije na www.kaktus.si ali info@kaktus.si

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

izijeva stran

OdgovorNapisal/-a dkivi » 29 jan 2006, 20:07

ej folk
a ste bili na izijevi strani? kak komentar?
izi tist iz 80-ih pa že ni bil odklop ampak predispozicija tvojega poklica! statistika pove da je med prosveto in socialo največ panksov in metalcev vem iz prve roke k sem v 80-ih bluzil v riu in leninu tukaj v lj.
:twisted: :D :twisted:
lp dkivi
muškat hamburg rulz
da ne omenjam zmaja od bosne
dkivi
Guru
Guru

moj komentar

OdgovorNapisal/-a izi » 29 jan 2006, 20:27

Jaz sem se nisem šolal za delo v prosveti, ampak sem sprva delal v Iskri. Po sili razmer sem presedlal na bolj sigurno delovno mesto.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Re: moj komentar

OdgovorNapisal/-a dkivi » 29 jan 2006, 22:01

izi je napisal/-a:Jaz sem se nisem šolal za delo v prosveti, ampak sem sprva delal v Iskri. Po sili razmer sem presedlal na bolj sigurno delovno mesto.

LPI

a tako
pol pa imava še neki skupnega jest bil v iskra feriti pa šlo cu grunt
lp dkivi
dkivi
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 26 avg 2006, 13:18

Hm, se še jaz pridružim.
Sama sebe sicer ne uvrščam med kaktoholike, ker niso to edine rastline, ki jih imam. No moja mama bi me pa že uvrstila med njih, čeprav imam samo 30 različnih vrst kaktusov. 8) Če bi videla kakšne zbirke imate nekateri tukaj bi verjetno spremenila svoje mnenje...

Ja, takole pa se je začela moja kaktusarska pot: z približno sedmimi leti sem dobila prva kaktusa- dva miniaturčka v okrasnem lončku- medvedku. Mama seveda ni imela pojma o kaktusih, zato je ta parček dobil vodo le na kake pol leta. :? Tako sta kar kakih 6 let živela tam v lončku, dokler se nisem začela malo bolje zanimati za te rastline in ugotovila da tako ne gre več naprej.
Tako lahko rečem da sedaj (18 let :) ) spadam med lastnike sicer majhne zbirke, a sem ponosna nanjo :P

Še to: večino kaktusov vzgojim iz centimetrskih primerkov, ker mi je v veselje ko gledam kako rastejo in postanejo veliki.
S semeni se ne ukvarjam prav rada, zadje seme sem kar vrgla zraven aloje in mali sejančki so bolj ko ne po naključju vzkalili. :twisted:

To bo zaenkrat vse. :lol:
Kalypsa
Guru
Guru

kaktoholik

OdgovorNapisal/-a arena » 26 avg 2006, 17:16

Živjo!
Danes sem malo pogledala po forumu in sem ugotovila, da postajam čisto pravi kaktoholik.
Kaktuse sem vedno očudovala. Vedno pa sem imela problem s prostorom.
V letu 2005 pa sem se odločila, da bom povečala svojo malo zbirko petih kaktusov. Sedaj moja zbirka šteje 150 rastlin. Bilo bi jih sigurno še več, če bi se jih dalo kupit v Tolminu in če bi se udeleževala društvenih srečanj.

Lep pozdrav! Irena
arena
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Most na Soči

komentar

OdgovorNapisal/-a radomin » 26 avg 2006, 21:23

Zdravo!
Čeprav nisem expert ne moderator sem le uporabnik in ljubitelj bodikavcev, bi se strinjal z večino zasvojencem.
Kamor koli grem gledam kje so kakšni kaktusi neglede ali sem v trgovini ali na ulici ali samo na sprehodu.
Kot večina se tudi meni že počasi dogaja problem z prostorom. Jih nimam prav veliko le 18, ki sem jih kupil in katerega dobil za roj. dan in vsi so moji ljubljenčki. Z njimi se ukvarjam šele tri leta in to je šele začetek lepega navezovanja. Pričakujem tudi kakšen problem oz. bolezen in ko pomislim na to nadlogo pomislim, ko le nebi mojih kaktusov nadloga doletela :cry:
No ko smo že pri problemu prosim katerega, če mi lahko odgovori na moje vprašanje/temo, ki sem jo napisal (POLETNI POČITEK).
Morda se motim ampak na napakah se marsikaj naučimo.
Me pa zanima zakaj nekateri experti in drugi obvladači kupujete kaktuse v bauhausu, baumaxu, obi, itd, ko pa jih ima Hrovatin in v Sečovljah oboji so domače gojeni pa še presaditi jih ni potrebno, no vsaj za kakšno leto.
Pozdrav vsem ljubiteljem, zasvojencem, občudovalcem in seveda gojiteljem naših otročičkov.
radomin
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 27 avg 2006, 08:16

Čao,
še moja izpoved: kaktusi (sedaj vem, da je pol od tega sočnic, pa tudi živi kamenčki) so mi bili vedno zelo všeč in vedno je bil v moji zeleni zbirki tudi kakšen "špikec". No, potem sem pa letos poleti malo surfala po netu in odkrila eno malo morje intrenetnih povezav do vzgojiteljev, ljubiteljev, zbiralcev.... in dobesedno čez noč me je zadelo. Pa sem si nabavila zemljo, pesek, lončke, priročnik... in presadila vse stare kaktuse, v prepričanju, da leto za njih pravilno poskrbim in mi bodo drugo leto cveteli. No, pa asem si še dokupila nekaj primerkov, sedaj, po dveh mesecih jih je že dobrih trideset. nekja je tistih "ta pravih" od pravih vzgojiteljev, več je revčkov iz trgovskih centrov, ki sem jih vzela v azil. In še jih bom!
Trenutno je moj problem v tem, da doma moje odvisnosti ne sprejmejo in kljub temu, da živim v hiši, nekako ne morem najti primernega prostora, kjer bodo prezimili.
Nasploh sem ljubiteljiuca rož, rastlinja - najljubši so seveda kaktusi, pa tudi palme. odvisnosti sem se zavedala, ko sem en teden dobesedno vsak prost trenutek visela za računalnikom in iskala imena mojim špikcom.
Aja, pa to sem pozabila: zbiram pogum, da se včlanim v društvo in grem na kako srečanje. :lol:
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a defko » 20 feb 2007, 20:36

Pozdravljeni!

Ojoj! Sedaj priznam jaz sem tudi kaktoholik ker:
- se že z tem ukvarjam 8 let, če prav sem star 13 let,
- sem starše nagovoril da iz shrambe naredijo sobo za kaktuse,
- imajo moji starejši kaktusi imena,
- jim zjutraj zaželim dobro jutro, ko pridem domov jih pozdravim in ko grem spat jim zaželim lahko noč,
- se z njimi pogovarjam,
- jih gledam 1 uro (ali več),
- na mesec kupim najmanj enega,
- se mučim najti latinsko ime,
- se z mamo prepiram da je vedno še mesto za enega
- jih kupujem a kmalu nebom imel mesta(ampak jih bom vseeno kupoval, pa če jih bom na koncu v dnevno sobo dal, saj jih imam v sobi že itak nekje 100)

Mi lahko kdo pomaga? Ali se mi da pomagati?

lp defko
defko
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a kostelka » 02 mar 2007, 19:44

Mislim da pomoči ni... Se pa lahko tolažiš s tem, da ta odvisnost niti ni tok huda (dokler ne pride do pretiranih ekstremov)... :)
Why do you need wings to be an angel?
kostelka
Guru
Guru

Kraj: Kostevka dolina :)

OdgovorNapisal/-a katinka » 16 apr 2007, 22:46

Pozdrav,
Stara sem 24 let, se ljubitelsko ukvarjam z orhidejami. Kaktuse pa občudujem in kupujem babici, ki je stara 75 let in ne obvlada interneta. Njenih kaktusov še nisem preštela, ocenjujem da jih ima okoli 70.
Najstarejši kaktusi so stari nekaj čez 40 let.
Kaktusi prezimujejo v vetrolovu, ki ima dva velika okna na južno stran. Temperatura je pozimi pod 10+C. Letos so zaradi blage zime hitro zacveteli, drugače počakajo, da jih prenese ven.
Zunaj so kaktusi v provizoričnem visokem steklenjaku (v obliki omare), ki je odprt proti vzhodu. Če je nevihta ali pa možnost slane, jih babica zapre.
Sama v tujini zelo rada obiščem zbiratelje ali pa vrtnarije in si ogledujem njihove zbirke.
Zadnje čase pa me muči predvsem, kako kupiti nov kaktus, da ne bo isti kot ga že ima doma. En čas sem se držala TomiH navodila v njegovem članku, da kaktuse zbiraš po cvetovih, pa po bodicah. Ampak je težko, zato sem sklenila, da jim bom poskušala najti ime.
Po prebiranju foruma sem ugotovila, da to še zdaleč ne bo lahko.
Se bom potrudila in vam sporočila imena,če bo koga zanimala menjava, ker sem ugotovila da jih na splošno zelo radi menjate.
Lep pozdrav
Kati
katinka
Guru
Guru

Kraj: Ig

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov