Anonimni kaktoholiki

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 31 maj 2004, 15:13

Jaz bi pa malo reneeja popravu, kajti ne Felix silvestris, temveč felis silvestris (mačke spadajo mede fellidae)
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 10 jun 2004, 07:20

Ojla,

kaktus je Echinocactus grusonii

A je to tisto čemur pravijo "taščin sedež"? Kako veliko pa zraste? V trgovinah sem videla enormne primerke. Sprašujem pa zato, ker sem ga pred kratkim kupila, ampak precej manjšega - takole 4 cm premera... :P
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 10 jun 2004, 07:34

To ni taščin sedež. Obstaja več vrst Grusonii-jev.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 10 jun 2004, 07:51

Nekaj Gusončkov od Plappa. Taščin stol je zadnji desni.
Poldi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Simy » 10 jun 2004, 18:16

Sem kaktoholik ker:

-se vedno prepiram z mamo ker mi jih ne pusti kupiti
-hočem večjo špoleto, da bom imel prostor za kaktuse
-ker se nikoli ne pičim na bodico kaktusa
-ker se stepem, če mi kdo katerega poškoduje
-ker teden dni jočem in se mulim če mi kateri pogine
-ker je vedno prostor za še enega (čeprav prostora ni)
-ker noben kaktus ni predrag, da ga ne bi kupil (OK so izjeme)
-ker me nič ne razveseli kot če mi kaktus cveti
-ker sem pripravljen ubiti človeka ki mi ukrade kaktus
-še bi se našlo
Simy
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kajžar

OdgovorNapisal/-a Simy » 10 jun 2004, 18:40

no, moj najljubši pa je Hudičev jezik, no koliko vem se mu nekako tako po slovensko reče.
Simy
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kajžar

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 09 nov 2004, 12:41

Torej: v par vrsticah vas bom matrala s samogovorom o sebi - krivite pa lahko Izija - njegov post je kriv za tole... :lol:

Moje ime je drugače Mojca, pinkpanter pa zato, ker rada gledam risanke - še vedno. V bistvu sem pravi majčken otročiček. :lol:
Rojena v Kopru, do 18 leta živela redno v Lokavcu pri Ajdovčini, šla študirat v Ljubljano - kjer se je moje bivanje zavleklo, saj sem zamenjala smer na faksu (ki ga še vedno nisem končala) in si dobila službo (kjer še vedno delam). Moja služba je tudi - vsaj posredno kriva - da sem sedaj v Kranju. Kajti zaradi službe sem v klepetalnici spoznala tipa, ki sliši na ime Sašo, Saši, Medi, Lubi ... khm, khm :oops: in se preselila k njemu.
Torej stanujem v Kranju - že skoraj dve leti - kamor sem tudi preselila mojo zbirko pikačev.
Začela sem jih zbirati zaradi sestrične - okužila me je. Čeprav je ona pozneje nehala, sem takrat večino bebic dobila od nje in jih cortkala. :D Kasneje sem še kakšnega pobrala tu pa tam - večinoma po vasi od prijaznih sosed in starih ženic. Šele s prihodom v Ljubljano, sem odkrila, da so majhni kaktusi zelo poceni - za drobiž in da imam z njimi največje veselje - ker jih lahko gledam kako odrastejo 8). Potem sem nekega dne odkrila tale forum - ostalo pa že veste.
V glavnem je Izi kriv, da sem član društva, kriv je pa tudi za to, da mojega prijatelja, ki občasno hodi v J Afriko na delo, nonstop fehtam za kakšen nov kaktus. Vedno znova mu naročam kakšno Stapeljevko, dobivam pa same čudne rastline, ki jim ne vem imena... :lol:
Zahvaljujem se vsem vam ker:
- sem začela poimenovati moje kaktuse
- ponavadi odgovarjate na moja (tudi malce butasta) vprašanja
- sem povečala mojo zbirko kakšne 4x
- se vedno nekaj novega naučim
- me zbiranje ni še minilo - nasprotno povečalo se je
- ste okužili tudi mojega Medija
- bom zaradi tega dobila skalnjak in ribnik
- bom zaradi tega dobila sobo za prezimovanje pikačev

Ok - to je to - drugo boste morali zvedeti ko se srečamo...
Še tako sem napisala cel roman... :oops: :oops: :oops:
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Pinkpanter

OdgovorNapisal/-a izi » 09 nov 2004, 12:50

Živjo Mojca,
lepo si se predstavila. Tudi jaz sem enkart sedl v kinu med samimi otroci in gledal pinkpanterja, čeprav takrat mojega sina še ni čisto nič zanimal.

Upam, da se v petek končno srečamo.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 09 nov 2004, 18:01

No pa da se še jaz predstavim. Dva meseca nazaj me je že Izi predstavil na sestanku DPKS, tako da se me mogoče spomnite od tam (bila sva skupaj s punco).
Ime mi je Goran Rašič, sem iz Ljubljane (sam center mesta). Tudi sam sem kaktoholik:
- ker sem v dveh mesecih mojo sobo polepšal za 80 kaktusov, spomladi, ko bom pa sadil semena pa še za okoli 100 mladičkov. ( vsak mesec še vseeno dobim kakšna dva ali pa tri kaktuse )
- živim v bloku, kjer lahko na hodnik pozimi postavljamo rastline iz balkonov. Moji večji kaktusi zavzemajo 2 nadstropji ob oknih. Starejše gospe, ki so tam nastanjale svoje lepe balkonske rože me zato na hodniku že nekaj tednov grdo gledajo, a mi je čisto vseeno :twisted: . Kdor prej pride prej melje.
- ves denar, ki ga dobim se najprej porabi za kaktuse in oskrbo, nato pa za vse drugo
- ker sem okužil že nekaj mojih prijateljev in sedaj tudi oni strastno zbirajo male pikače in trošijo denar :roll:

to bi bilo na "kratko" vse o meni.

Goran
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a nataša-teja » 12 nov 2004, 19:59

Izi, krivec si še za mojo predstavitev!
Nisem še član društva, še čakam na pošto od Izija...
Sem Korošica, po sili razmer stanujoča v Logatcu. :evil: Letos sem dobila punčko Tejo :P , ki že pridno *grabi* po mojih rožicah. Ne bi rekla, da sem glih kaktoholik, sem pa sigurno rožoholik :wink:. Če bi imela več prostora, bi verjetno pri nas imeli vse sobne rastline, ki se jih da dobiti... :? Tako pa kupujem male lončnice, ko zrastejo, pa gredo za kakšno darilo. :( Zdaj, ko sem doma, imam tudi več časa za knjige, pa sem ugotovila, da je kaktusov ogromnoooo :shock: in da so pravzaprav prav luškane rožice - prej sem poznala samo tete, ki so se jezile na bodice in na to, da jim nič ne cvetijo. <Jaz sem imela doma enega in 3 žive kamenčke, pa so mi vsako leto cveteli. No, pa sem se odločila, da si bom počasi oblikovala eno lepo zbirko kaktusov in kamenčkov in tetam pokazala, da so to zeloooo lepe rožice, če se ne jeziš na njih in jih ubogaš :D .
No, upam, da se srečamo decembra na srečanju, pa takrat še kaj več!
Pa še to - naj vsakemu vsak dan sije sonce, če ga ni na nebu, si ga pa narišite! :P
Nataša
nataša-teja
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a kostelka » 12 nov 2004, 22:51

no, naj še jaz kaj povem: ime mi je Maja. Stara sm 15 (pa pol :) ) in hodim v prvi letnik Gimnazije Kočevje. S kaktusi se ukvarjam že približno 1 leto in v tem času je moja zbirka zrasla iz 10 na približno 130-140 :arrow: pa še raste :D
Mislim, da nisem kaktoholik, vsaj ne tako zelo grozen. Kaktuse imam pač zelo rada in kjer je kakšna možnost, gledam kje so, kakšni so...
Rada bi se zahvalila Renati, ki mi je spomladi poslal okoli 50 kaktusov. To je bilo nekaj najlepšega v moji zbirki, ki se je zelo povečala :)

Fajn prezimujte kaktuse! :D
Why do you need wings to be an angel?
kostelka
Guru
Guru

Kraj: Kostevka dolina :)

Anonimne kaktohilce

OdgovorNapisal/-a izi » 12 nov 2004, 23:30

Pozdravljene med AK,
Nataša, ti si že članica, saj si v mojem seznamu. Priznam, da nisem najbolj ažuren pri pošiljanju glasil in položnic, ko se nabere nekaj novih članov v službi sprintam položnice, ker doma nimam ustreznega tiskalnika in pošljem. Vsi, ki še niste dobili, dobite v kratkem.

Maja, praviš da nisi kaktoholičarka. V enem letu ti je zbirka narasla za 1400%, pa še v društvo si se včlanila.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a BoGo » 12 nov 2004, 23:35

ja, simptomi so ta pravi... :) Tisti najhujši primerki pa bomo čez kako leto zastopali pravice kaktusov ;)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a nataša-teja » 13 nov 2004, 19:52

Živjo!

Izi, nisem hotla težit, saj se ne mudi s pošto.
Lepo nedeljo vsem!

Nataša
nataša-teja
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a kostelka » 13 nov 2004, 23:34

Hm... Bomo spomladi videli, če sem res kaktoholičarka, ko bo treba presajat (kumej čakam!!! ) :D
Upam samo to, da jih bo čim več preživelo - najbolš, da vsi :)
Drgač je pa super bit v društvu, ampak je škoda, ker ne morm hodit na srečanja. Enkrt mi bo uspelo, če ne prej pa takrat, ko bom na faksu :D
kostelka
Guru
Guru

Kaktoholičarka

OdgovorNapisal/-a izi » 13 nov 2004, 23:58

Glejto jo kaktiholičarko. Že zdaj misli, kako boče čez 4 leta hodila na srečanja.

Sicer pa Maja. Pošlji starše na šoping v BTC, ti pa pridi na srečanje.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a kostelka » 14 nov 2004, 13:57

Dobra ideja! :D
Starši naj grejo v nabavo v BTC, jst pa na predavanje pa na Jarnikovo :wink:
kostelka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ronin » 14 nov 2004, 19:56

Ojla! Vidim, da se nekaj dogaja pod temo kaktoholiki! Mene pa sam zanima, če sem kaktoholik? Zaradi kaktusov imam gretje v sobi zaprto! Samo, da so oni na ugodni temperaturi, tudi če se jaz zbudim zjutraj z rdečim nosom od mraza! A sem že globoko noter??? :lol:
LP Ronin
ronin
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Erzelj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 14 nov 2004, 20:12

Ojla Ronin,

ja tebe pa tud Rugelj ne bi ven spravu, tako globoko si zabredel :lol: Zakaj te pa na sestanke drustva ni?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ronin » 15 nov 2004, 21:00

Ojla Klavdija! Ma sej si zmeraj rečem, da bom šel pa vedno na koncu zaj... in ne grem. Če prideš na novoletno srečanje ti :lol: pol ti obljubim, da pridem, če ne grem službeno v ZDA, ker še ne vem točnega datuma!
Izi a vas je že veliko prijavljenih?
LP Ronin
ronin
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Erzelj

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov