Anonimni kaktoholiki

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a pisk » 18 jul 2007, 16:13

No ,pa da še jaz pridam svoje podatke.Star 52,lih kaktoholik nism ,ŠE,nič se pa ne ve ,ker kr neki nabavlam pa nabavlam,tko da jih je vsak dan več.Ogledal sem si vrt kaktusov v seči,fantastično.Sem moral hit it ,če ne bi mi denarja zmankal.Predelal sem kar nekaj tem tu gori,imam pa eno uprašanje ,na katerega odgovor nism naletel na forumu.Imam balkon ki je cel dan na soncu in se na njega ne upam postavit kaktusov ,da mi jih ne zasmodi,zato jih imam na notranji strani okna.Je to ok ,ali jih lahko brez škode postavim ven ,oz. dam kako prozorno krpo čez???
Lep pozdrav ,pisk.
vsak je svoje sreče kovač
pisk
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: vrhnika

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 19 jul 2007, 07:52

Kaktusi so otroci sonca.

Pozimi spijo, poleti so na soncu. Če so vajeni sonca ni bil nikoli problem.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 19 jul 2007, 09:54

pisk je napisal/-a:No ,pa da še jaz pridam svoje podatke.Star 52,lih kaktoholik nism ,ŠE,nič se pa ne ve ,ker kr neki nabavlam pa nabavlam,tko da jih je vsak dan več.Ogledal sem si vrt kaktusov v seči,fantastično.Sem moral hit it ,če ne bi mi denarja zmankal.Predelal sem kar nekaj tem tu gori,imam pa eno uprašanje ,na katerega odgovor nism naletel na forumu.Imam balkon ki je cel dan na soncu in se na njega ne upam postavit kaktusov ,da mi jih ne zasmodi,zato jih imam na notranji strani okna.Je to ok ,ali jih lahko brez škode postavim ven ,oz. dam kako prozorno krpo čez???
Lep pozdrav ,pisk.

Zdravo,

najbolje preizkusiti, koliko si jih navadil na sonce. Postavi jih ven in pozorno dnevno spremljaj. Če se kakšen kaj preveč "obarva" ga malo zasenči dokler se ne privadi. Če hočeš iti bolj na sigurno, jih sedaj ko je taka pripeka zasenči, in odgrni ko bo par dni malo oblačno, da jih počasi privadiš. Sicer je za to bolj primerna pomlad, ampak poskusiti velja, da veš za naslednje leto.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a pisk » 21 jul 2007, 08:59

Hvala za odgovore.
Sem jih postavil na sonce ,pa mi je 2 lepo zasmodilo ,ostali pa so normalni.Upam da bosta preživela,je pa to dobra šola,pa saj se na napakah učimo.Praksa dela mojstra,torej rabim prakso.
LP,pisk.
vsak je svoje sreče kovač
pisk
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: vrhnika

OdgovorNapisal/-a smiley » 14 avg 2007, 11:04

Pozdravljeni!

Star sem 25 in sem prepričan, da nisem kaktoholik!

Moja zgodba se je začela z iskanjem "eksotičnih vrst za znanstvene namene"... :twisted: Potem sem našel svojo boljšo polovico, ki je k hiši prinesla nekaj bodečih nadebudnežev, zdaj pa ne moreva mimo vrtnarije, ne da bi iz nje prinesla vsaj enega malčka... :roll: [ Nisem kriv; če se mi pa smilijo, vsi utesnjeni v tistih nagravžno malih lončkih... :evil: ] Najina zbirka šteje šele 25 primerkov, a že premišljujeva, če se bo poletje končalo zadosti zgodaj, da bo čez zimo v stanovanju dovolj prostora tudi za naju.

Ob priliki pripnem še povezavo do foto albuma, do takrat pa -

Vse dobro!

LP,
Sašo
smiley
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a frkla » 16 sep 2007, 20:13

Živjo!

Kako grdo od mene... :( Uporabljam forum, prosim za nasvete, vi mi pomagatem jaz pa se še predstavim ne :(
Se opraviujem in napako popravljam.
Sem Lili, stara 19 let, študentka farmacije. Kaktusi so mi prirasli k srcu po naključju. Enega sem dobila v dar, temu je sledil drugi, drugemu tretji... Tako dolgo da sem kakšnega kupila tudi sama. Sedaj prijatelji že točno vedo, kaj mi je pametno kupiti za darilo, da bom najbolj vesela. Ja kaktus, seveda :wink: Mojo zbirko sestavlja zaenkrat le 10 primerkov, večina podarjenih, le dva kupljena (eden v španiji). Kaktoholik ravno nisem, ker jih pogledam le 2-3x na dan, ker jih imam le 10, ker še nisem vzgojila svojih sejančkov, ker sem enega izpostavila preveč soncu, da mi ga je ožgalo ( :oops: ), ker ne vem imena za vse moje pikce in ker si redko katerega kupim. V cvetličarnah samo strmim v njih.

To bi bilo na kratko o meni :)

LP
The happiest person ever!
frkla
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Sveti Štefan

OdgovorNapisal/-a smrekca » 16 sep 2007, 20:50

:wink: :D
Zadnjič spremenil smrekca, dne 21 sep 2008, 08:35, skupaj popravljeno 1 krat.
smrekca
Guru
Guru

Kraj: grosuplje

OdgovorNapisal/-a izi » 17 okt 2007, 16:57

Dragi novi kaktoholiki
ne se slepit, ste že not, poti nazaj skoraj ni.
LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a love cactus » 19 jan 2008, 17:05

izi,zdravo.Tudi jaz sem kaktoholik,to priznavam z največjim ponosom.
Sicer pa mislim,da se midva poznava iz pedagoških predavanj na Filo-faksu,a tega je že dolgo.Prav si napisal,kdor tole bere in piše,je že not,nazaj ni poti.
Jaz jih zbiram že 37 let,začela sem pri 10-ih letih.
love cactus
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a cacti25 » 19 jan 2008, 19:09

Koliko vas je? :shock: Kar ne morem verjet.
Mislim, da sem vaša. :shock: :D
Že od malega jih imam rada; vedno me spremljajo. Poleti sem se ponovno zaljubila vanje, hm, saj sem že vedno, ampak sedaj gre pa zares!! :lol:
Zelo se razveselim vsakega mladička, s semeni še ne znam, ampak ni vrag, da mi ne rata, ko preštudiram tale forum. Upam, da se kaktoholiki tudi kdaj vidimo in, da bom tudi z vašo pomočjo kaj povečala svojo zbirko.
"Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš uloviti, če pa mirno obsediš, lahko sede nate."
cacti25
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a cacti25 » 19 jan 2008, 19:13

Še to: ime mi je Katja, še 8 dni pa jih bom imela 25, študiram zootehniko.
"Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš uloviti, če pa mirno obsediš, lahko sede nate."
cacti25
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a greeny » 11 maj 2008, 16:05

Pozdravljeni!

Po mesecu dni sodelovanja na forumu se mi zdi primerno, da se tudi jaz predstavim. Naj najprej povem, da nisem le kaktoholik :( ...sem rastlinoholik :D .
Povsem nemogoče je iti mimo polic v večjih trgovskih centrih, kjer imajo raznorazne rožice. Če so cene primerne, je logično, da se tudi kaj kupi. Od vseh vrst me najbolj pritegnejo sočnice. Doma jih imam okrog 20 različnih vrst, v načrtu pa je seveda nenehna širitev. Problem je edino, da sem finančno seveda še vedno odvisen od staršev. Sicer pa se resneje izobražujem na področju rastlin zadnji dve leti, odkar smo se preselili v hišo.
Kjerkoli vidim kakšno zanimivo rastlino, moram zanjo prositi (ali potaknjenec ali seme). Na srečo mi kar lepo uspeva pridobivanje rastlin in gojenje. Zadnje čase sem postal čisto nor na pridobivanje semena in sejanje vseh rastlin, kar jih imamo.
V družbi sem najbolj zgovoren, ko je govora o rastlinah, drugače sem raje bolj molčeč.
Zelo rad tudi dam naprej kakšen potaknjenec ali rastlinico, če je le komu do tega.
Pa še ostali moji podatki:
star sem 17 let in pol, hodim na splošno gimnazijo v Murski Soboti (3.letnik), nameravam študirati biologijo (kaj pa drugega) v Ljubljani in se speciaizirati za botanika ali ekologa. Živim v hiši v bližnji okolici Murske Sobote

LP vsem

Naj živi ta forum na veke vekov!! Amen!
Verde, que te quiero verde
Uporabniški avatar
greeny
Guru
Guru

Kraj: MS-LJ

OdgovorNapisal/-a Bittersweet » 28 avg 2008, 20:54

Sem Ana in postajam kaktoholik. Moja zbirka, glede na to kaj sem prebrala v tej temi, sicer ni velika (10 kaktusov).

-obsedena pa sem z Echinocactus grusonii... vedno ko sem v bližini kakšne vrtnarije, nujno zavijem vanjo, da vidim, če ga majo... na žalost pa mi je predrag :? sreča, da mam tako super mami, ki mi ga je obljubila, da ga dobim za božička (fju kje je še to)...
-ni večjega zadovoljstva kot gledat kaktus, ki mi je v treh letih iz 5 cm zrastel za več kot 20 cm v višino...
.
.
.
.
Bittersweet
Uporabnik
Uporabnik

ALO ALO

OdgovorNapisal/-a ANGELIKA » 09 mar 2009, 11:30

Pozdravljeni,tudi sama zbiram kaktuse in preseneča me da ne najdem nobenega prekmurca.Doma imam kar 200 kaktusov-različnih seveda.Najbolj pa me mučijo zdaj čez zimo te bele uši na njih.Kupila sem tudi neko pršilo v kaliji ki pa ni pomagalo kaj dosti,čeprav sem za pol litra odštela 10eu.Vendar pa sem vseeno uničila uši na njih,pa veste s čim???Starejši vrtnar mi je povedal,da razredčen domači šnops pomaga-in res je.upam da tudi od vas kateri ve za kako domače škropivo.hvala in lepo se imejte-lepo skrbite za svoje kaktse
vse kar je povezano z rastlinami in njihovo vzgojo,posebno pa kaktuse
ANGELIKA
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: križevci

Re: ALO ALO

OdgovorNapisal/-a palicnjak111 » 09 mar 2009, 14:33

ANGELIKA je napisal/-a:Pozdravljeni,tudi sama zbiram kaktuse in preseneča me da ne najdem nobenega prekmurca.Doma imam kar 200 kaktusov-različnih seveda.Najbolj pa me mučijo zdaj čez zimo te bele uši na njih.Kupila sem tudi neko pršilo v kaliji ki pa ni pomagalo kaj dosti,čeprav sem za pol litra odštela 10eu.Vendar pa sem vseeno uničila uši na njih,pa veste s čim???Starejši vrtnar mi je povedal,da razredčen domači šnops pomaga-in res je.upam da tudi od vas kateri ve za kako domače škropivo.hvala in lepo se imejte-lepo skrbite za svoje kaktse

Pozdravljena!
KAJ DA NE!!! :D Jaz sem tudi iz Prekmurja, iz Dolge vasi.
Sem star 15 let in navdušen zbiratelj sočnic. Imam podobno veliko zbirko kot ti. Zbiram bolj Astrophytume, Lophophore, Melocactuse, Ferocactuse ter prezimnotrde vrste. Ampak poleg tega se še najdejo tudi druge rastline, ki sem jih kupil tako "by the way", ker so mi bile všeč. :wink:
Lep pozdrav

palicnjak111
palicnjak111
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a aleksander85 » 20 mar 2009, 12:27

zdravo,
sem iz ajdovščine star 23 let in najverjetneje sem že malo zasvojen...rastline me navdušujejo že dolgo časa,še najbolj se zadnje čase posvečam kaktusom...moja zbirka je v dveh mesecih okrog številke 100 :)

Ni lepšega kot presajanje,sejanje,pikiranje itd.. vseh sort rastlin...

trenutno sem posejal kakih 20 vrst kaktusov in to prvič v moji kaktokarieri...upam da bo vse ok :D
aleksander85
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a tanjuska22 » 11 jun 2009, 14:48

Lep pozdrav!
Tudi meni so tele male rožeke prirasle k srcu... :)
Trenutno sem še v fazi zbiranja kaktusov...
Bom objavila kmalu tudi jaz kake slikice... :)
Se že veselim kakih odgovorov!

LP in veliko kaktusarskih užitkov! 8)

Tanja
:)
tanjuska22
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a robo_metalc » 02 avg 2009, 22:55

Lep pozdrav

Naj se predstavim: sm Robi in imam 17 let, kaktusi me zanimajo že od 11 leta. Zdaj jih imam 20 od tega je 18 različnih. Delam šolo za vrtnarja in stem
sm še bolj približav do kaktusom.Doma pa sm s Predmeje.
:)
metal ruless
robo_metalc
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Predmeja

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov