Klematis 1, hvala za odgovor.
Ja, sem zelo v dilemi....se bojim, da res ne bi prišla še kakšna pozeba oz. sneg. Mi jih je pa prav žal, da ne morejo uživati sončnih žarkov in svežega zraka.
Drugače pa jih imam nekaj v moji sobi pri oknu....pozimi ogrevanje izklopljeno + priprto okno. Tako je malo bolj hladno v sobi, ampak se z mojim stisnema in nama je čisto ok....vse za kaktuse in lepe cvetove poleti. Sem jih pa pred kakšnim mesecem rahlo zalila, redno pa še jih nisem začela, ker se bojim da se mi bodo začeli vtegovat.
Sem pa imela težave z volnatimi ušmi....nič novega, kot vsako zimo...in me je tako razjezilo, da sem že hotela vse okužene kaktuse vreči v koš. Resnično se jih ne morem rešit. Kaktusom, ki se jih da dobro očistit, do konca odstranim zemljo, ročno odstranim uške in jih stuširam z močnim curkom, pol pa jih pustim kakšen dan ali dva in jih nato še malo prečekiram ter nato posadim. Vem, da to niti približno ne pomeni, da so vse uške odstranjene, ampak upam pa vseeno lahko.
V preteklosti sem jih zmeraj poškropila in zalila s Confidorjem, pa mislim, da sem imela tudi neki Calypso, ampak mi itak nič ni pomagalo, so se zopet čez nekaj časa pojavile. Tako da sem obupala nad uškami. Ah, kaj češ...mogoče pa se me kdaj usmilijo.
Jaz jih imam drugače poleti na balkonu....kar lep prostor, jim paše.