semena za papige

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

semena za papige

OdgovorNapisal/-a marev » 27 mar 2006, 22:41

Ne vem,ali sem dal v pravo rubriko tole temo,vendar nisem vedel v katero bi bilo bolj primerno.Zanima me,ali je možno posaditi seme,ki ga uporabljam za hranjenje papig ? V slučaju,da je to možno bi vas prosil,če mi napišete,kako naj to posadim?! Za pomoč se Vam v naprej zahvaljujem! :oops: :oops:
marev
Ljubitelj
Ljubitelj

Semena za papige

OdgovorNapisal/-a muha » 28 mar 2006, 06:12

Za preizkus kaljivosti posej nekaj semen v lonček. Na prosto šele potem, ko bo zemlja dovolj topla. Videl boš, kaj bo nastalo. Za bar vem, da pri nas lepo uspeva, le pri setvi je treba paziti, da ne bo pregost, ker bodo sicer ne bo mogel razviti lepih in velikih klaskov. Ne vem pa, kako je z ostalimi semeni iz mešanic.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a marev » 28 mar 2006, 07:50

Uau-super! Saj sem prav na Bar mislil,ker na njega so nore! Ja v lonček z zemljo dam in malo zalijem,ter pokrijem s folijo?! A tako bo v redu? :oops: :oops:
marev
Ljubitelj
Ljubitelj

Semena za papige

OdgovorNapisal/-a muha » 28 mar 2006, 14:49

Ja, točno tako. Na prostem posej konec aprila/začetek maja.
In, kot sem napisala, ne pregosto. Seme zmešaj z drobnim peskom, boš laže kontroliral gostoto sejanja, da ga ne bo treba kasneje preveč redčiti.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a marev » 28 mar 2006, 17:07

Bom tako naredil,kot si mi svetovala in posadil ob tem času! Pa najlepša hvala za pomoč! :D :D
marev
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a Genesis » 18 avg 2008, 23:34

Jaz sem sicer hotel sam posadit nekaj bara, ampak je to nehote naredil že naš papagaj, pa še sam sem nekaj semen dodal, zdaj je zelenja ogromno, ali ve kdo kaj več o tej rastlini? imam pa zelo zelo veliko teh poganjkov, jih bom moral še stran metat!
aja, če kdo hoče posadit bar, naj nekaj semen vzame kar iz tiste vreče v kateri prodajajto ta strok semen, no, vsaj če se da, imam pa jaz še dosti teh semen, papagaj je nažalost pobegnil in mi nič e koristijo, bomo videli kaj bo s poganjki.
Genesis
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: lavrica

OdgovorNapisal/-a ficko » 19 avg 2008, 11:48

Ali ima morda kdo kakšne izkušnje z barom, mislim če je dejansko kaj potem od tega ali je to bol teko kot kaka travica? Mislim če bi kaj lahko pridelal.. :oops:
Rastline so zakon!
ficko
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: okolica Grosuplja

OdgovorNapisal/-a bush81 » 19 avg 2008, 14:08

Jaz že več let posejem "bar", ki ga potem pojejo papige in mi vedno lepo uspe. Vendar ga je potrebno dovolj zgodaj posejati, v nasprotnem primeru je naredil zelo majhne klaske. Ga pa ponavadi polovico pojedo divje ptice, prej kot je že zdrel in ga sam poberem. :)
bush81
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a ficko » 19 avg 2008, 15:43

A ha zanimivo torej ga poseješ na prosto. Kako je pa z opraševanjom čebele ali je tako kot paradižnik da se sam otrese in je oplojen. To sprašujem če bi ga lahko mel v rastlinjaku kjer ga nebi mogle divje ptice pojesti. Kako velika pa je rastlina? Kdaj pa seješ, in kake pogoje potrebuje voda sonce ..) :roll:
Rastline so zakon!
ficko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ficko » 19 avg 2008, 20:46

Danes sem kupil malo bar in je zelo poceni semen pa ....fulll tako da ker nimam papige lahko komu dam nekaj semen če želi! za začetek sem kar v navaden lonček za rože vsadil in dal na okensko polico (bol za hec) ker še sploh ne vem kdaj se seje na prosto itd...
Rastline so zakon!
ficko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bush81 » 20 avg 2008, 07:39

Letos sem ga posjal v začetku maja in trenutno je rastlina velika približno 1 meter....zgleda pa kot neka trava, še posebej ko je majhna je zelo podobna travi.
Kar se tiče opraševanja nevem kako se oprašuje....nikoli nisem videl na njem čebel...tako da sklepam, da se sam oplodi.
Vodo potrebuje na začetku, da zraste, nato pa samo veliko sonca in to je to.
bush81
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a ficko » 20 avg 2008, 10:46

Najlepša hvala bom drugo leto poskusil.. sicer me pa samo še nekaj zanima ali se ga seje kot travo na gosto ali moraš paziti razmik med rastlinami in vsako seme posebaj vsaditi malo stran od drugega? :roll:
Rastline so zakon!
ficko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bush81 » 20 avg 2008, 12:29

Jaz sem ga posejal enega zdraven drugega, kot travo. Pri tem pa so na enih rastlinah ratali mali klaski, na drugih pa večji.
Kasneje sem ugotovil, da ga je najbolje posjati v črtah (lehah). To pa zato, da ga lahko na začetku sploh lahko razlikuješ od navadne trave. Kjer je črta, veš da si posejal bar, okoli te črte pa je trava, ki jo poriješ....
bush81
Poznavalec
Poznavalec

Vrni se na Grmovnice

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov