Napisal/-a stara postaja » 16 mar 2009, 16:00
Orhy, tako priporočajo, vendar po pravici povem, da sama tega ne delam. Preprosto porinem odtrgano ali odrezano vejico v zemljo, najrajši v en senčni kot, kjer se tudi poleti preveč ne izsuši. In verjameš ali ne, skoraj vse se ukorenini. Ampak traja dolgo, da že pozabim nanj. Će rabiš, imam nekaj lani potaknjenih. Ampak je v resnici japonska trdoleska, čeprav jo imajo vsi za pušpan. Razlika je le v lističih, ki niso tako okrogli in je malo bodeča, sicer pa popolnoma izgleda kot pušpan. Dolgo mi je bila uganka, potem pa sem enkrat v Večerovi prilogi Kvadrati prebrala o njej. Je pa zelo trdoživa in ni občutljiva na razne glivične bolezni, ki ponekod ogrožajo pušpan.
Sicer pa s potaknjenci pravega pušpana ravnam enako in tudi uspešno. LP
ki te ljubim, zeleno