Pozdravljeni!
Smo mlada družina ki smo ob vselitvi v hišo nakupili nekaj rož za teraso, sedaj pa mi o njihovi hrambi čez zimo vsak drugače govori. Namreč kupila sem štiri 1,5 v obliki stožca pušpane in jih presadila v večji emitacija gline (plastični kateri naj bi preprečil zmrzal) lonce ter jih imam sedaj na kar sončni strani. Problem je pozimi. Nekateri pravijo da jih moram dati v garažo že novembra, nekateri da jih lahko potisnem ob zid pod streho na terasi ter jih pokrijem z polivinilom, drugi da jih pustim zunaj le ob zemlji naložim vato (?), skratka kaj narediti. Druga roža je palma (izvora ne vem, stara je 10 leto in je podarjena iz Novigrada), tudi ta je v loncu. Glede na to da je po deblu zelo razkošna v višino meri kar 1,5 m in ima bujne liste me zanima ali jo imam lahko v dnevni na dokaj svetlem prostoru in poletju primerni temperaturi; ali jo moram shraniti v garaži? Druga roža je črni bor (pritlikavi), spet nekateri pravijo da ta pa le lahko brez da jo zaščitim prezimi zunaj na tarasi. Kaj narediti in kako je z zalivanjem pozimi?
Hvala za pomoč!