MEDITERANSKI VRT

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

MEDITERANSKI VRT

OdgovorNapisal/-a klivija » 14 mar 2006, 20:38

:( Že celo zimo premišljujem, kakoo se bom lotila urejanja vrta 150m2, ki ga imam na Krku. LIterature ni - ne v knjižnici, ne v knjigarni. Rada bi ga zasadila z mediteransko dišečimi rastlinami, ki pa jih ne poznam. Ali mi lahko kdo svetuje? :oops:
marička
klivija
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 14 mar 2006, 22:42

Živjo!

Najboljša literatura so pravzaprav knjige o zeliščih,saj lahko povsod na morju najdeš ogromno dišečih zelišč,ki se v taki klimi najbolje počutijo.

Najbolj pa ti priporočam 'morske klasike':rožmarin,sivko,žajbelj,materino dušico,nemški rožmarin-curry in še kaj bi se našlo.

Prav lani sem tudi sama uredila svoj vrt-prav tako na Krku in se zelo lepo obnese.

Od dreves pa ne sme manjkati smokva,kakšno granatno jabolko in obvezno kaka krasna oljka,ter še katera od palm.

Če te pa zanimajo kakšne podrobnosti in mogoče še kakšna fotka,mi pa napiši ZS,pa ti bom dala svoj mail :D

Lp,Ivčk
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a tinko » 14 mar 2006, 22:54

Nekaj podobnega sem ti tudi jaz odgovoril, vendar sem predolgo pisal in potem mi vse pobriše. Jaz sem omenjal še juko,agavo, smokvasto opuncijo, jagodnico, šetraj in ožepek, kaprovec, mirto, zefirant, homulice, netreski in vetrnice. Vse niso dišavnice. Alojz
Zadnjič spremenil tinko, dne 14 mar 2006, 23:03, skupaj popravljeno 1 krat.
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a tinko » 14 mar 2006, 23:01

Če bi pa želela zasaditi rastline iz prodaje, je izbira še večja. Si bom vzel čas in malo pregledal literaturo in ti obširneje odgovoril na ZS. Lep pozdrav. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

mediteranski vrt

OdgovorNapisal/-a klivija » 15 mar 2006, 10:50

Ivčk je napisal/-a:Živjo!

Najboljša literatura so pravzaprav knjige o zeliščih,saj lahko povsod na morju najdeš ogromno dišečih zelišč,ki se v taki klimi najbolje počutijo.

Najbolj pa ti priporočam 'morske klasike':rožmarin,sivko,žajbelj,materino dušico,nemški rožmarin-curry in še kaj bi se našlo.

Prav lani sem tudi sama uredila svoj vrt-prav tako na Krku in se zelo lepo obnese.

Od dreves pa ne sme manjkati smokva,kakšno granatno jabolko in obvezno kaka krasna oljka,ter še katera od palm.

Če te pa zanimajo kakšne podrobnosti in mogoče še kakšna fotka,mi pa napiši ZS,pa ti bom dala svoj mail :D

Lp,Ivčk
marička
klivija
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Vrni se na Grmovnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov