Kako ravnati z Magnolio, Kivijem in hibiskusem

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Kako ravnati z Magnolio, Kivijem in hibiskusem

OdgovorNapisal/-a erikle » 28 jan 2007, 13:57

Pozdravljeni,
v jeseni lansko leto sem kupil starejšo stanovanjsko hišo. Na parceli je nekaj rastlin s katerimi ne znam ravnati. To so dve Magnolii roza in bele barve, nekaj sadik kivija, nekaj grmičkov ribeza in dva grma Hibiskusa. S temi rastlinami ne znam ravnati, tudi znanci in prijatelji mi ne morejo pomagati. Zato Vas srčno prosim za kakeršen koli koristen nasvet.
Že v naprej se iz srca zahvaljujem.
LP
Erik
erikle
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

OdgovorNapisal/-a romanah » 28 jan 2007, 16:52

Kar se tiče mognolij jih lahko skrajšaš ko odcveti.Ker je listopadna grmovnica naredi zastirko kar iz njenega listja in ti bo zelo hvaležna.

Pred hišo imam ogromno mognolijo in me vsako leto v maju in malo manj v avgustu razveseli z cvetovi. Nato jo oblikujemo in pustimo.Ker pa je naša Mognolija mišljena kot senca pred hišo jo pripenjamo in oblikujemo za senco.Ostalo kar je previsoko oz. brez pomena odrežemo.
Kar se pa tiče hibiskusa je zelo podoben način, vsaj mi takega uporabljamo.

Za kivi ti pa ne znam svetovati, ker ga nimam.

LP
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a muha » 28 jan 2007, 19:51

Hibiskus obreži spomladi, preden ozeleni, toliko, kolikor želiš zaradi oblike. Prenese tudi zelo močno rez.

Za kivi pa pobrskaj malo po temah. Pod iskanje po forumih vtipkaj KIVI, da dobiš vse teme, kjer se je o njih kaj pisalo.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

Vrni se na Grmovnice

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov