Zdravo Anita,
Naštela ti bom grmovnice, ki jih imam oz. jih poznam osebno.
To so:
Ilex verticillata (naročila iz amerike pred 4 leti)
Philadelphus Schneesturm (naročila iz Nemčije pred 3 leti)
Hibiscus moscheutos (iz Avstrije)
Arbutus unedo (naročila semena pri http://www.semillas.de in jih vzgojila sama)
Callicarpa bodinieri 'Profusion' (kupila v Bauhausu lani)
Wisteria sinensis alba (narobutala semena na eni vrtnariji v Avstriji in zrastlo mi je ca. 10 rastlin- sedaj so velike že kak meter)
Salix integra 'Flamingo' (ima naša soseda in trenutno je v polni lepoti)
Malus 'Prairifire' (okrasno jabolko) (kupila v Avstriji pred 3 leti. Poleg tega da spomladi čudovito cvete ima že drugo leto toliko plodov, da se kar krivi in smo morali podprt veje. Lani jih je bilo toliko tej ljubkih malih jabolčkov, da sem jih podarila celo košaro eni cvetličarni za jesenske aranžmaje)
Viburnum opulus Roseum (ima naša soseda že 5 leto in je noro lep ko cvete)
Magnolia sieboldii (nimam, ker je malo draga, a sem jo lani videla v eni vrtnariji v Avstriji ravno, ko je cvetela. Zares je lepa in jeseni si jo bom naročila)
Laburnum vosii (imam 3 kom. doma. Naročila sem si jih iz Nemčije in letos so prvič cveteli)
Davidia involucrata (imam doma že 5 let - iz Nemčije in ko cvete, cela vas bulji vanj in kaže s prsti. Mogoče mislijo, da sem sama nalepila takšne velike in čudne cvetove, he, he)
Abeliophyllum distichum ali bela forzicija (tudi iz Nemčije, najbolj me razveseli spomladi)
Yucca filamentosa (iz Nemčije in trenutno ful cvete)
Imam tudi veliko ekzotov, ki sem jih sama vzgojila iz semen, pa jih moram pozimi dati notri.
Tako imam npr.
Caesalpinia gilliesii
Caesalpinia pulcherrima
Eucalyptus caesia
Eucalyptus macrocarpa
Eucalyptus pauciflora
Brugmansia sanquinea (imam še eno mlado rastlino za prodat)
Acacia baileyana
Acacia dealbata (imam kar nekaj sadik za prodat)
Acacia genistifolia
Kunzea baxteri
Callistemon citrinus
Callistemon sieberi
Anigozanthos flavidus red (imam še 2 odrasli rastlini za prodat)
Metrosideros Thomasii
Verjetno sem jih kar nekaj pozabila napisat, ker sploh več ne vem kaj vse imam.
Poleg vsega imam še polno enih semen, ki sem jih spomladi naročila pri Semillas de palma in sploh jih nimam časa posejat.
Lp