Pozdarvljen BoGo!
Gospod Robert de Belder in njegova zena Jelna de Belder sta bila dva najvecja "strokovna leksikona" na svetu. Gospa Jelena je bila moja osebna zaveznica na strokovnem in zasebnem podrocju, kakor pa si opazil post nizje, pod hamamelisi, nas je pred kratkim zapustila
V dolgih letih ukvarjanja z rastlinami, krizanji, selekcijami in vzgojo, sta vzgojila na prekrasnem posestvu v Belgiji, vec kakor sto razlicnih novih sort, vrst,... Resnicno so bili hamamelisi njuna prioriteta. Vzgojila sta ogromno novih krizancev in res je, da je tako hamamelis "Jelena" dobil ime po najbolj ljubeci zeni, hamamelis "Diane" po hceri in hamamelis "Dani" po sinu. Nastalo je se kar nekaj novih sort, krizancev in specijesev, pa ne samo hamamelisov, temvec tudi veliko drugih rastlin: slecev, hortenzij, okrasnih cesenj, ...
Ne sebicno sta poklanjala rastline, nasvete in znanje. Tako sem veliko znanja pridobila na posestvu de Belderjevih. V njuno cast pa bi rada doma posadila Hamamelis x intermedia "Jelena" in H. intermedia x "Diane", rastline so mi bile vsec ze poprej, nekj jih ze pridno raste, toda so se zelo majhne, saj mi jih je gospa Jelena podarila v zacetni fazi rasti, tako bi rada doma grm, ki me bo ze sedaj razveseljeval z svojimi cvetovi in vonjem.
Lep pozdrav, Aleksandra