granatno jabolko

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

granatno jabolko

OdgovorNapisal/-a BubikolRamios » 27 jul 2010, 22:13

Imam granatno jabolko že dve leti. Obakrat obilno cveti, komplet cvet pa odpade takoj po cvetenju. Nisem še opazil da bi te cvetove sploh obiskala kakšna žuželka. Lokacija Gorenjska.

slika z zadevne rastline:
http://agrozoo.net/jsp/Galery_one_image ... 308e33803d

Kakšen nasvet ?
BubikolRamios
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a urče » 28 jul 2010, 15:09

Če je drevo zunaj je verjetno kriv dež, ki pada zadnjih nekaj dni.
rad imam vse vrste rastlin
urče
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Ilirska Bistrica

OdgovorNapisal/-a BubikolRamios » 28 jul 2010, 17:53

Je zunaj, pozimi ga skrijem na > 0oC

Ne. To zadevo gledam že dve leti, nima veze dež ali ne. Gor ne prileti nobena žuželka.
BubikolRamios
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a elstar » 28 jul 2010, 21:13

Če ni takoimenovanih letečih opraševalcev, pa pridemo na vrsto hodeči opraševalci. Včasih je potrebno naravi malo pomagati s preprostimi fintami. Drugič vzemi kakšem mali čopič ali vatirano palčko ipd. in opravi opraševanje - deluje! To lahko počnemo tudi pri drugih rastlinah, če le ni preveč cvetov ali pa previsoko.
Vse kar lepo zraste je lepo!
elstar
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Savinjska

Re: granatno jabolko

OdgovorNapisal/-a aajdaa » 06 okt 2014, 09:37

Ima kdo kak nasvet kako vzgajati granatno jabolko? Sem popolnoma nevedna, kar se tega tiče in bi bila vesela vsakega nasveta :oops: Trenutno imam rastlinico v lončku, v katerem sem jo kupila. Jo je treba gnojiti, presaditi,...? Kolikor sem prebrala, je bolje, da je zaščitena pred mrazom, torej more v vsakem primeru ostati v loncu. Ali jo lahko posadim ven in pozimi ogrnem s slamo?
aajdaa
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a BubikolRamios » 07 okt 2014, 08:13

Ko sem ga kupil je pisalo, da zdrži do -22 o C. Lani je preživel zunaj (Gorenjska). V loncu bo po mojem mnenju imel premalo prostora tudi če bo velik lonec.
BubikolRamios
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a aajdaa » 08 okt 2014, 07:46

Hvala za odgovor =) Pa še eno (mogoče smešno) vprašanje. A ima plodove ali je samo za okras? :)
aajdaa
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a BubikolRamios » 08 okt 2014, 08:55

Kot piše nekje zgoraj sem mnenja da iz nekega razloga ni oprašitve. Cveti obilno , vsaj v dveh "valovih". Iz prvega vala do sedaj še ni bilo plodu, ki bi ostal na grmu. Letos na primerku, ki je v loncu ni plodu, na onem zunaj pa je en plod, kakih 5 cm premera (večji kakor kadarkoli doslej). Mislim da ne bo uporaben, ker ne bo dozorel. Sem pa kopal okrog tega grma, ki ga imam zdaj zunaj in je razvil veliko korenin, razglabljam da s "svobodo" korenin bodo tudi rezultati boljši.
BubikolRamios
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Grmovnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov