Feioja sellowiana-Ananasguave

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Feioja sellowiana-Ananasguave

OdgovorNapisal/-a romanah » 12 apr 2007, 20:45

Ali ima kdo kakšno izkušnjo z to prelepo grmovnico?
Sicer me pa zanima kdaj začne cveteti in pri kakšni velikosti ?
Sedaj jestara eno leto, lepo raste , visoka je cca 30cm in steblo je že olesenelo.

Hvala
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a romanah » 17 apr 2007, 15:04

:?: :?: :?: :?: :?:
satini

Delni album
romanah
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 17 apr 2007, 15:31

Cvetenje:

Kupljene sadike naj bi začele v nekaj letih, vzgojene iz semena doma pa od 4-6 let ali več. Cveti v pozni pomladi z mesnatimi venčnimi listi, ki jih baje lahko uporabljamo v solatah (baje imajo zanimiv in delikaten okus).

Prevedeno iz: KLIK!

p.s.: latinsko ime je Feijoa sellowiana in ne Feioja sellowiana (verjetno tipkarska napaka).
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

"#

OdgovorNapisal/-a romanah » 17 apr 2007, 20:15

sem pa mislila, da bom že letos deležna cvetov!
satini

Delni album
romanah
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a askaja1111 » 02 feb 2008, 18:02

HellHavoc je napisal/-a:Cvetenje:

Kupljene sadike naj bi začele v nekaj letih, vzgojene iz semena doma pa od 4-6 let ali več. Cveti v pozni pomladi z mesnatimi venčnimi listi, ki jih baje lahko uporabljamo v solatah (baje imajo zanimiv in delikaten okus).

Prevedeno iz: KLIK!

p.s.: latinsko ime je Feijoa sellowiana in ne Feioja sellowiana (verjetno tipkarska napaka).

Zivjo,
ja sadje je izvrstnega okusa in vsem želim veliko uspeha pri vzgoji...tudi jaz bom posusila z gojenjem
Maja
askaja1111
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubjlana

cvetenje faioe

OdgovorNapisal/-a potonka » 12 feb 2008, 22:34

Jaz imam faio že par let, sedaj je približno 1m visok grm, pa je lani prvič cetela in imela tudi dva plodova , tako , da smo prvič videli kaj to sploh je .Plodovi so bili kot malo večje olive in tudi podobne zelene barve,z nekakšno muho na koncu kot npr. pri majhni hruški.Je pa res, da pri nas na primorskem ni bila nič zalivana, sicer bi po mojem bili plodovi kaj debelejši.Raste zelo počasi.LP potonka
potonka
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Izola

Re: cvetenje faioe

OdgovorNapisal/-a askaja1111 » 13 feb 2008, 02:42

potonka je napisal/-a:Jaz imam faio že par let, sedaj je približno 1m visok grm, pa je lani prvič cetela in imela tudi dva plodova , tako , da smo prvič videli kaj to sploh je .Plodovi so bili kot malo večje olive in tudi podobne zelene barve,z nekakšno muho na koncu kot npr. pri majhni hruški.Je pa res, da pri nas na primorskem ni bila nič zalivana, sicer bi po mojem bili plodovi kaj debelejši.Raste zelo počasi.LP potonka

Super! Grm vam torej obrodi.....ja, res pa so sadeži sicer velikosti kivija. Feijoa potrebuje več vode, zato bi sigurno obrodila debelejše podove ob zalivanju.....še veliko uspeha pri gojenju!!!
askaja1111
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubjlana

Vrni se na Grmovnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost