Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Napisal/-a anka » 23 sep 2004, 13:35
Hallo!
Je kdo že kdaj kaj kuhal iz drnulj, ali jih mogoče na kakšen način shranjeval?
anka
-
anka
- Strokovnjak
-
- Prispevkov: 71
- Pridružen: 06 apr 2004, 12:52
- Kraj: Idrija
Napisal/-a ygregorn » 23 sep 2004, 13:48
Iz drnulj se lahko pripravi odlična marmelada. Bolje jih je mešati še s kakšnim drugim sadjem, ker nimajo veliko pektina. Lansko leto nam jo je postregla gospa Jelena De Belder in zgornji nasvet je pršel iz njenih ust.
Na žalost njene ne bomo jedli nikoli več, zato upam , da se ti bo marmelada posrečila.
Dober tek
Tamara
-
ygregorn
- Guru
-
- Prispevkov: 378
- Pridružen: 13 jun 2004, 10:56
- Kraj: Celje
Napisal/-a anka » 24 sep 2004, 19:33
Hallo
No, marmelada je narejena v dveh variantah, kisli in sladki, Je odlična brez kakega posebnega recepta, malo po nasvetih Kortezeja, škoda, ker ji ne bomo dali časa, da bi se uležala in pridobila pravo aromo,
No sedaj pa na trnulje in jerebiko,
anka
-
anka
- Strokovnjak
-
- Prispevkov: 71
- Pridružen: 06 apr 2004, 12:52
- Kraj: Idrija
Napisal/-a ygregorn » 25 sep 2004, 12:03
Super, me veseli, da kdo dela še kaj drugega kot klasiko
LP Tamara
-
ygregorn
- Guru
-
- Prispevkov: 378
- Pridružen: 13 jun 2004, 10:56
- Kraj: Celje
Napisal/-a bojanp » 09 mar 2008, 14:17
Na kozjanskem sem poskusil drnuljino žganje.Ima prav prijeten okus.
-
bojanp
- Strokovnjak
-
- Prispevkov: 52
- Pridružen: 15 dec 2007, 10:49
- Kraj: Slovenske Konjice
Vrni se na Grmovnice
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov