Drnulje

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Drnulje

OdgovorNapisal/-a anka » 23 sep 2004, 13:35

Hallo!
Je kdo že kdaj kaj kuhal iz drnulj, ali jih mogoče na kakšen način shranjeval?
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 71
Pridružen: 06 apr 2004, 12:52
Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 23 sep 2004, 13:48

Iz drnulj se lahko pripravi odlična marmelada. Bolje jih je mešati še s kakšnim drugim sadjem, ker nimajo veliko pektina. Lansko leto nam jo je postregla gospa Jelena De Belder in zgornji nasvet je pršel iz njenih ust.
Na žalost njene ne bomo jedli nikoli več, zato upam , da se ti bo marmelada posrečila.

Dober tek

Tamara
ygregorn
Guru
Guru
 
Prispevkov: 378
Pridružen: 13 jun 2004, 10:56
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a anka » 24 sep 2004, 19:33

Hallo
No, marmelada je narejena v dveh variantah, kisli in sladki, Je odlična brez kakega posebnega recepta, malo po nasvetih Kortezeja, škoda, ker ji ne bomo dali časa, da bi se uležala in pridobila pravo aromo,
No sedaj pa na trnulje in jerebiko,
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 71
Pridružen: 06 apr 2004, 12:52
Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 25 sep 2004, 12:03

Super, me veseli, da kdo dela še kaj drugega kot klasiko :) :)


LP Tamara
ygregorn
Guru
Guru
 
Prispevkov: 378
Pridružen: 13 jun 2004, 10:56
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a bojanp » 09 mar 2008, 14:17

Na kozjanskem sem poskusil drnuljino žganje.Ima prav prijeten okus.
bojanp
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 15 dec 2007, 10:49
Kraj: Slovenske Konjice


Vrni se na Grmovnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov

cron