Datura - zimovanje

Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Datura - zimovanje

OdgovorNapisal/-a finch » 14 okt 2006, 11:33

Pozdrav vsem...

za začetek naj povem, da mi je žal, eč je ta tema odprta v napačnem delu foruma :oops:

Letos sem prvič posadil daturo na vrtu. Vsa prejšnja leta smo jo imeli v ogromnih tegeljnih, jeseni pa smo ji porezali vrhove in jo odnesli v klet na zimovanje.
Lansko leto sem v delo&dom zasledil, da rastlina lahko prezimi na vrtu. Ne vem, koliko je verjetnosti za to na gorenjskem (Kranj), ampak bi rad sprobal.
Kako jo moral zaščititi? kakšen mora izgledati "rastlinjak"? Čim več informacij bi prosil.

Hvala že vnaprej...
lp, s.
finch
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a rok.k » 15 okt 2006, 09:45

Jaz sem jo lansko leto probal prezimiti v medvodah, 10km iz kranja pa mi ni uspelo, kljub temu, da je bila datura že zelo stara in je imela velik koreninski sistem.Če jo želiš ohraniti, jo raje spravi noter.
rok.k
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a finch » 23 okt 2006, 06:02

Mislim, da se ne bom več zanimal za to. Prejšnji teden je zjutraj prišla pozeba in jo povsem pomrznila, tako da sem le še potolkel veje.
s.
finch
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Pepe » 23 okt 2006, 07:25

Jaz sem jo pred leti jeseni obrezal in porezane veje razrezal na manjše kose in zakopal v vrt. Spomladi so mi skoraj vsi kosi pognali in sem imel cel kup mladih datur. Tako da po moje pozebe le nadzemni del.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

Vrni se na Grmovnice

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek
  • DATURA INOXIA
    Napisal/-a ta12 » 27 maj 2012, 11:09
    4 Odgovori