Diskusije o grmovnicah, cvetočih in zelenih.
Berberis, Buxus, Cornus, Corylus, Forsytia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Magnolia, ...
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Napisal/-a Miri » 12 jul 2004, 15:00
Pozdravljeni! Problem je v tem, da imam 5 let staro Glicinijo, ki še ni cvetela (razen 1x le en sam cvet (vijoličen)). Kaj bi lahko bilo temu vzrok? Hvala vnaprej! Lep Pozdrav!
-
Miri
- Uporabnik
-
Napisal/-a ygregorn » 13 jul 2004, 12:10
Zdravo
Vzrok je v tem, da imaš najverjetneje sejanec, ki zacveti ponavadi kasneje kot rastline vzgojene iz potaknjencev. Ker praviš, da je cvetela ni vzroka za pretirano skrb. Zgodaj spomladi -februar ali marec- obreži lansko rast na dva brsta, po cvetenju nekje junija ali v začetku julija pa še enkrat. Sicer pa se vsi ne držijo pravil npr. moj oče, ki jo reže kakor se mu zljubi pa mu vseeno cveti kot nora.
Lep pozdrav
Tamara
-
ygregorn
- Guru
-
- Kraj: Celje
Napisal/-a bostjan » 13 jul 2004, 12:35
Sam sem imel podoben primer. Tudi meni ni zacvetela kar 7 let. Zato je bila letos spomladi obglavljena
. Kupljena je bila v drevesnici visoka 1 m. Dvomim, da je bila vzgojena iz semena.
LP
Boštjan
-
bostjan
- Poznavalec
-
- Kraj: kamnik
Napisal/-a ygregorn » 15 jul 2004, 13:43
Zdravo
Ni hudo nenavadno, da wisterije ne zacvetijo kmalu- še posebno velikocvetne sorte.
En meter velika rastlina je lahko stara približno dve leti, če je vzgojena iz semena. Je treba imeti potrpljenje. Škoda, da si jo porezal. Jaz sem moji samo zagrozila s sekiro pa je le stisnila en cvet, ha ha. Samo namesto bele variante-kot je bilo označeno - sedaj cveti roza (to bo verjetno zaradi šoka).
LP
Tamara
-
ygregorn
- Guru
-
- Kraj: Celje
Vrni se na Grmovnice
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov