Topinambur imenovan tudi Jeruzalemska artičoka v zemlji oblikuje gomolje. Zato boš moral doiti le-te. Ko topinambur enkrat posadiš se ga boš čez nekaj let teško znebil. Ker v zemlji vedno ostanejo kakšni gomolji, ki vsako leto veselo "poženejo".
Topinambur je kar pogost po vrtovih, zato malo poglej pri sosedih.
Letos smo pa vsi nekam nestrpni in komaj čakamo pomlad. Na Notranjskem, kjer sem prej živel, je še pol metra snega. Ko sneg skopni, lahko pošljem topinambur. Samo malo me je treba spomniti ali pustiti telefon na ZS. Tukaj v Kopru raste divje (prosto v naravi) a ne vem kakšne kvalitete je. Ga bom izkopal in preizkusil. Alojz
Bil sem v teh mojih lepih in zasneženih Rovtah. Potrudil sem se in izkopal nekaj topinamburja. Gori je še vedno 46 cm snega. DARIJA in ANDREJJ! Sporočita naslov na ZS in še ta teden vama pošljem nekaj gomoljev. ANITAI, tebi jih prinesem konec tedna, ko pridem v Lendavo. Alojz
Pozdravljeni!
Tudi jaz se zanimam za topinambur, in me zanima če bi mi lahko kdo poslal ta gomolj da bi ga lahko posadila, zanima me tudi kateri mesec ali je to vseeno, hvala.
Lp rubi.
zdaj bo najbrž bolj težko, ker je še v zemlji.
Imajo pa ga menda tudi na tržnici.
Je pa to kot plevel. Če ga le malo ostane v zemlji, bo drugo leto spet pognal.
Meni ga kar precej uniči voluhar.