Ja, itaq. Meni se najbolj obnese MushMush setup. Torej plasticna korita. Poceni so in trpezna, da pa se jih uporabiti za gobarnik ali za inkubator. Za manjse setupe pasejo v vsak prostor, za vecje pa se jih da lahko na police eno nad drugo. Prostor se lahko z njimi dobro izkoristi.
Vanje gresta dve pokrivki, v eno pokrivko pa dam 4-6 750mL kozarcev z rzjo ali drugim substratom. Ena pokrivka naredi 6 flushev (cubsi).
Za vlago pri cubsih ni potrebno nic posebnega. Jaz sem imel na zacetku probleme s pravilnim zalivanjem, dokler mi nisi ti povedal kako naj ornk namocim. Sedaj je dovolj sama pokrivka ali dve v gobarniku in iz nje izhlapeva dovolj vode da drzi vlago med 95-100%.
Pri bolj obcutljivih gobicah, kot mam zdele Panaeolus projekt, ki so bolj obcutljivi na vlago in temperaturo in predvsem kisik/CO2, pa se poskusam najboljsi setup. Bom pokazal ko bo koncan. Zagotovo pa je treba tam dovajat vlago in svez zrak. U bistvu pa imam korita povezana s cevmi. En trakt poriva prefiltriran in ogret zrak, drug pa vlago.
Drugace pa grem tako dalec da gobicam se glasbo predvajam v grow room-u. Na nezno tantricno glasbo se prav lepo odzivajo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.