Moderatorji: dusanh, ljzavodrib5
AmarettoQueen je napisal/-a:Pozdravljeni ...
Glede na to da je Kombuča zadnje čase pridobila na uporabnikih pri nas, me zanima, če bi jo kdo imel, imam namreč nekaj Kombuč, ki jih imam odveč. Lahko pa dobi kdo samo sok Kombuče oziroma bolje rečeno Kombučin čaj že želi.
Za več informacij mi lahko pošljete ZS (zasebno sporočilo) in se dogovorimo kako jo predati novemu lastniku.
Sama sem namreč zelo zadovoljna z njenim učinkom zato, če še kdo želi preizkusiti Kombučin čaj ... pišite.
Lep pozdrav
aandreja je napisal/-a:Tudi sama sem srečala ljudi, ki jim je kombuča splesnila...Eni so jo gojili kar na vodi, drugi se niso držali navodil in je bila higiena zelo slaba. Saj verjamem, da je delovanje napitka dober le takrat, ko se zadeva naredi tako kot je treba.
Sama nimam težav s saldkorjem, vendar vem, da kombuča potrebuje veliko sladkorja in jo je treba hraniti, le pretiravati se ne sme.
Moj odmerek je od 8-9 dkg na 1l čaja. Fermentiranje naj bi bilo končano po 11 dneh. Sama sem jo sicer pila tudi mlajšo, a le zato, ker nimam težav. Vsakemu, ki jih ima , mora delati kot je treba ali pa je bolje, da jo opusti, ali zaupa komu, ki to zna.
Torej imeti KOMBUČO ni samo nekaj dobrega, je tudi nekaj odgovornega do sebe in drugih okrog sebe.
Pa lep pozdrav, Andreja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov