Sama se ukvarjam s kombučo leto dni. Preizjusila sem vse mogoče variante.
Ko sem jo dobila, sem dobila samo osnovna navodila. To je, da v tri litre zavrele vode daš 4 vrečke pravega čaja in 4 vrečke šipkovega čaja. Na liter naj bi dala 8 dkg kristalnega sladkorja. Ne smem uporabljati kovinskih loncev, žlic, posode...Toda, šla sem na net in poiskala še več informacij.
Kako delam sedaj in kako lahko vzgojim tudi čisto mlado kombučico? Vse je enostavno, le takrat, ko se ukvarjaš z njo, je potreben mir, čistoča in veselje z njo.
Na Netlogu sem objavila fotke in nekj o kombuči...Vabim vas, da si ogledate in postavite kakšna vprašanja kar tam....
kopirajte ta link in boste tam:
http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933
Ciao, Andreja
P.S.: Kombuča zares potrebuje zrak in zato tista, ki se potopi, ne deluje prav...dobro je vzgojiti novo in bo delovala prav.
Zakaj luknjice? Najbrže zato, ker nekaj niste naredili prav. Lahko, da ni bila očiščena predno ste jo dali v lonec, lahko je bil čaj pretopel, nečista posoda, kontakt s kovino, morda niste dovolj umili rok...Skratka - kombuča potrebuje ob pripravi celega človeka.
Pa še nekaj, kombuče ne smemo pretresati, jo imeti na premočni svetlobi(sonce), blizu cvetličnih lončkov. Zato je kombuča pri pošiljanju lahko v takorekoč stresnem stanju in nekaj časa potrebuje, da se "pobere".
O njej bom skušala napisati na netlogu bolj konkretno in tako, da vam bo olajšalo delo z njo.