Napisal/-a izu » 09 feb 2009, 22:49
Hej!
Tudi jaz bom sedaj začel z gojenjem. Trose sem dobil iz klobukov (spore printe sem delal).
Sedaj imam nekaj trosov posušenih, 2 injekcije imam pa nafilane z njimi.
Substrat bom naredil iz slame,rjavega nebrušenega riža, pa pšenice. Nisem se mogel odločiti kaj bi vzel, pa bom vse troje. Slamo bom najbrž namočil, in odcedil, da bo le še malo vlažen. Riž in pšenico bom samo spral in posušil. Vse skupaj bom dal v kozarce, pokril z folijo in steriliziral v ekonom loncu ali pa v pečici, še nevem. Ko bo sterilizirano, bom cepil trose notri, in dal na toplo da micelij preraste substrat. Ko bo dosti preraščeno, bom vse skupaj samo vzel oz. zvrnil iz kozaca in dal na vlažno, kjer bo rastlo.
Upam da bo tako kot sem napisal =)
Aja, filterske vrečke. . . Pomoje so dobre, a če jih nimaš se da s kozarci. Pazi da ne bodo imeli roba, da boš lahko "tortico" skipal ven. Sedaj nevem točno kako bom jaz naredil, ampak najbrž bom naredil tako, da bom dal dve plasti aluminijaste folije čez kozarec. Eno se sname, in se čez uno ki je še gor potisne iglo in spusti micelij na ene 4 koncih, potem se pa spet zapre s folijo. Mislim da je tako.
Lp Luka
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "