Napisal/-a ljzavodrib5 » 05 maj 2004, 23:37
Kapsule o katerih sem govoril vsebujejo polisaharid iz Ganoderme lucidum (0.15g/kapsula). Zvišujejo imunost organizma in zvišujejo količino kisika v krvi. Uporablja se pri neuratheniji (ne vem prevoda), kroničnemu bronhitisu,astmi, povišanem holesterolu, angini pektoris, diabetesu in zdravljenju začetnih stadijev raka brez stranskih učinkov.
Doza: 2-3 krat po 1-2 kapsuli/dan
Proizvajalec: Inštitut za užitne gobe, Šanghaj
Glede na to da so Kitajske proizvodnje dvomim, da se da dobit cenejše.
Cena katero sem navedel je okvirna (ker jih ne prodajam jaz) jo moram še preverit.
Govoril sem o spremenljivem trdikovcu, kateri se po zdravilnih učinkih lahko primerja s šitakami, če jih celo ne prekaša v določenih učinkih. Spodbuja imunski sistem, pospešuje metabolizem, daluje proti tumorjem, antiflogistično, ščiti ledvica, razstruplja brez povratnih reakcij.
Glede gojenja: Osebno uporabljam raje hlode premera 15 cm kot tanjše. Čas preraščanja in obroda pa je odvisen od tega koliko moznikov vstaviš v hlod (jaz jih ponavadi dam cca 15 /1m dolžine), kako debel je , kolikšna je vsebnost vlage v njem, kolikšna je temperatura. Hlodi iz prispevka, katerega si bral bodo ravno sedaj začeli poganjati.
Seveda je za to primerna klet in mislim, da bi v njej lahko prišlo tudi do obroda. Vendar pa moraš zagotoviti primerne temperature (katere je navedel zeronio) čeprav mislim da bi preraščanje potekalo tudi pri nižjih vendar počasneje. Bolj strikten bi moral biti pri temperaturah potrebnih za obrod.
Pri preraščanju ti ni potrebno pretirano skrbeti za pogoje in poteka v temi. Pri obrodu pa je potrebno zagotoviti rahlo svetlobo (toliko, da lahko še bereš časopis), zračenje(katero je prisotno samo po sebi če ima klet zračnik) in vlago (poliješ vodo po tleh).
Na tvojem mestu bi jaz tak hlod postavil v senco na vrt in stvar prepustil materi naravi katera že ve kako.....