Napisal/-a izi » 26 avg 2003, 22:00
Cvetalovo gnojilo je prav tako dobro kot katerokoli drugo. Jaz sem letos pognojil prejšnji teden prvič, je pa res da za substrat za stapelije uporabljam kokosov briket, ki ga namočim v močni koncentraciji gnojila. Za to uporabljam običajno gnojilo za vrtnine, ki vsebujejo več dušika, da zadeva bolj raste.
Kakšno gnojilo uporabljate je odvisno od tega, kaj želite. Za mlade rastline jaz in nekateri drugi kaktusarji uporabljamo bolj z dušikom bogata gnojila, da rastline hitreje dosežejo cvetno velikost. Za odrasle rastline pa gnojilo za kaktuse, ki ima manj dušika in več kalija in fosforja. Jaz kaktuse gnojim zelo malo. Enkrat ali dvakrat na sezono, večino od njih pa prav tako nisem presadil že nekaj let. Priznam, to je bolj bonsai vzgoja, sicer pa tako nimam preveč prostora.
Moj prijatelj sadi v kompost obogaten s "kurjeki", čeprav tega noče priznati, pa mu raste noro. Grusoni, ki sem mu ga dal pred leti, je že 4-5x večji od mojega, čeprav sta bila na začetku enake velikosti. Je pa res, da je njegov pretegnjen, moj pa lepo kompakten in z gostimi bodicami.
LPI