Uuu, super. Se vidi, da je to eden najbolj razširjenih in aktivnih forumov v Sloveniji.
katarinca, ja to jaz resno mislim!
kot ste pravilno ugotovili gre govora o kalifornijskih črvih (rdeči). deževniki, za kaj takega niso prmierni!
včeraj sem končno našel prodajalca in sicer ribiško trgovino. mi bodo poslali preko pošte, ne bo prišlo drago.
kot se sprašujete, zakaj bom to sploh imel in kje.
bom naredil vodič o kompostiranju s črvi na tem forumu, če želite.
pravilni izraz za to vrsto kompostiranja je vermikultura.
ideja je, da ti črvom narediš nekako improvizacijo okolja, kjer jim bo udobno. vedno več ljudi ustvarja prenosne komposte za črve.
malo več o tem bom pisal v vodiču. mimogrede, to zavzame zelo malo prostora, nič ne smrdi in je zelo uporabno!
torej ustvariš pogoje za preživetje in pa hrano, ki jo nato črvi predelajo.
nastaja vermi kompost (črvni kompost). če želiš iti korak dlje, poičakaš tako dolgo dokler od vsega skupaj ostane še samo drek od črvov. hehe. sliši se noro ja, ampak to je ena izmed najbolj kvalitetnih zemelj, kar si jih vrtnar želi! da, čisto podobno je zemlji.
z nekaj iznajdljivosti lahko pridobivaš tudi visoko kvalitetno tekoče gnojilo. super je!
ljudje, zelo vas vabim, da se o tem malo več pozanimate, ker bo to ena izmed najbolj razširjenih oblik kompostiranja v prihodnosti. v bistvu je že!
vodič pride kmalu. samo da dobim črve v teku naslednjega tedna. upam, da pridejo že jutri, ker sem že pošteno neučakan.
pa lep pozdrav prijatelji moji. naj svet ostane zelen!