zarja 27 je napisal/-a:Vprašanje za zaljubljeno 23:
Koliko rožic si posadila v korito, kjer so krompirjevke in zmajeva krila? Krasne rožice.
zarja 27
Hvala
Imam doma korita dolga 60 cm, in brez vodne rezerve, noter pa sem dala ob straneh zmajevo begonijo(skupaj 2 komada) na sredino pa sladki krompir (vsega skupaj 1 komad), se pravi 3 rožice v celo korito
Kako uspe?
Tako, da pripraviš ustrezno zemljo in da niso celi dan na žgočem soncu.
Zemlji je priporočljivo dodati tudi preperel hlevski gnoj - kompost in
kakšno naravno gnojilo. Ne preveč. Zelo dobro se obnese malo bioposta in malo bogatina. Morda tudi malo neapnene mivke. Tako pripravljeno zemljo dobro premešamo in rožice bodo v rasti "ponorele". Preizkušeno!
Zalivamo pa tako, da kadar zalivaš zalij obilno, da se zemlja dobro prepoji z vlago in nato pusti, da rastline same pokažejo željo po vodi.
In še to, da je potrebno redno odstranjevati odcvetele cvetove, da rastlina
ne tvori semena.
Leont-i, super nasveti!! Jaz pa sem ravno želela vprašati, kako vam uspevajo tako bujne zasaditve, pa vidim da sta me prehitela in z vprašanjem in z odgovorom
Naj namesto besed govorijo slike
V začetku maja
Tukaj pa so že lepo cvetele.
So na južni strani in nič pod streho tako da so bile izpostavljene vsem vremenskim neprilikam pa so cvetele še potem ko sem jih prenesla v prezimavališče.
Ns, kje pa si nabavila toliko dipladenij? Jih tudi razmnožuješ, npr. s potaknjenci? Ker jaz sem v eni vrtnariji gledala te rastlinice in so mi bile izredno všeč, le cena je bila malce 'zasoljena'. Zato pa sprašujem za potaknjence, kupila bi si par rastlin potem pa si jih sama namnožila. Misliš, da bi šlo?
Lansko leto sem jih imela prvič. Saj jih ni toliko kot zgleda na sliki. Kupila sem jih 8 za vsako drugo korito po dve. Nabavila pa sem jih v eni od vrtnarij ki je član profesionalne vrtnarske družbe.Naslove vrtnarij dobiš na www.pvd.si.
Mislim da bi se dalo naredit tudi potaknjence samo ne vem če bi bile rastline še tako razvejane kot je matična rastlina. Meni jih je uspelo prezimit.
Sem danes zasledila ko sem se peljala z avtom, da imajo nekateri že rože že naseje v koritah, ponekod pa so že na oknah. Meni se zdi še tole malo prehitro, kaj pa vam?