Ojla,
ja pa res, pa kako ste lahko taki
. Lej ti bom jest pomagala, ti pa obljubi, da se boš nasvetov strogo držal (že malo odstopanja lahko pomeni propad rastline ali pa manjšo koncentracijo opojnih snovi).
Torej:
- kot prvo moraš rastlino dati v lavor napolnjen z vodo (skratka cel teglc-do roba mora bit v vodi) in jo pustiti tako vsaj 3 dni, sedaj si jo sigurno narobe zalival, sej veš rastišča so ponavadi ob Savi-le zakaj, zaradi podtalne vode! Potem jo dobro odcediš in jo imaš en dan na suhem vendar v senci (če jo dobi sonce se listi radi požgejo), potem pa spet 3 dni v vodi...pa tako naprej.
- gnojila ki jih kupiš za navadne rože niso vredu (razen, če bi rad malo zaslužil
), saj so prešvoh (sploh če jih rečiš, tako kot piše na embalaži). Zato je najbolje, če že imaš ta komercijalna gnojila zlit na zemljo tisti dan, ko je ne namakaš (seveda vsaj 2 dcl nerazrečenega gnojila-btw najboljši je gnojilo za kaktuse). Če ti stoji gnojilo na zemlji in ga rastlina ne vpije takoj, je še toliko bolje, bo imela gnojilo za cel dan. Zelo dobro se mi je obneslo tudi gnojilo UREA in sicer 5 pesti, na 2 dcl vode mešaš toliko časa da se vsa zrnca stopijo in potem zaliješ(sem kar nekaj časa porabila da sem odkrila pravo koncentracijo
), če gnojilo vsaj malo ne stoji na zemlji, ni dobro
- vsak teden je fino vršičke obtrgat (sploh predno zacveti
), saj se rastlina tako košati in jih je potem še več, tako bo več robe-sej veš več vršičkov
več robe
Čez kak mesec (sredi septembra) pa jo tudi, če še ni odcvetela, spet dobro zalij (3 dni namakaj) in potem izruvaj iz zemlje(fino je tudi, če jo močno poškropiš po listih). Tako mokro takoj zavij, zelo na tesno v časopisni papir (najboljši je ta povoskan od reklam), tako, da dobiš en zelo velik joint. Na večih mestih ga zvij (tako kot klobaso) in neprodušno zapri v polivinilasto vrečko in vsaj za 2 tedna (več je bolje), spravi v hladilnik (na ta način, bo časopisni papir počasi pobiral ven vlago in se bo roba primerno hitro sušila). Potem pa vse odviješ in do konca posušiš v prej ogreti pečici na 250°C (tam okoli 1/2 ure).
Če ti še kaj ni jasno lahko komot vprašaš, pač napisala sem kako je najbolje priti do čim več...na tebi je pa da se teh navodil striktno držiš (tud jest sem že par sadik zafurala, ker sem kaj po svoje hotla narest
)
Pa oglasi se kaj in malo poročaj.