SKUNA

Diskusija o enoletnicah.
Aster, Exacum, Gerbera, Impatiens, Pelargonium, Abutilon, ...

Moderatorji: dusanh, tomi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a izu » 31 jul 2005, 21:46

Kakor vem na tem forumu ne podpiramo droge ali pač!!
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a frenky » 01 avg 2005, 14:01

Zoltan!

svetujem ti,da pričneš z vzgojo kake lažje rastlinske vrste in si ob tem razjasniš veliko osnovnih pojmov pri gojenja rastlin.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a burbonka » 01 avg 2005, 15:59

Se popolnoma strinjam z Renee! In z Izujem in Frenkyjem!
Zoltan, "odlični butaniki" imamo kaj pametnejšega početi v življenju in na tem forumu, kot vzgajati drogo in se zakajati! (oziroma pomagati pri vzgoji)
burbonka
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a izu » 01 avg 2005, 16:23

Majemi preber navodila kjer piše da se ne smemo zmerjat z nevem kakšnimi izrazi (n00b)!!Moderator prosim pobriši to temo ker bo samo prepir ratal!!Je pa res da ni forum za dajanje nasvetov za nedovoljene stvari,gojenje drog!!
izu
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a romanah » 01 avg 2005, 16:27

Strinjam se z vami vsemi!

Prosim pobrišite to temo

Sicer pa je o tem verjetno veliko napisanega na internetu .

Naj cvetijo rožce ne pa droge!!!!!!!
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 01 avg 2005, 21:15

Se podpišem pod reneejin post. Če se lahko take stvari dobi že za zvsakim vogalom, se pa najbrž da dobiti navodila za vzgojo. Do sedaj še ni bilo tu takih problemov, in upam, da jih tudi ne bo več. Kar pa se droge tiče: NE PODPIRAM. Grem raje vak mesec v Gardaland in se nanorim, kakor pa da bi si uničil življenje. :roll:

Sploh pa, da se potem še reklama dela... c c c... Nooooooot gooood! :?

p.s.: Kaj pa pomeni n00b?
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a izu » 02 avg 2005, 08:31

n00b je nekdo ki misli da ve in skoz daje neke nasvete ubistvu pa nič ne zna!!Neki v tem smislu!

LP
izu
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a burbonka » 10 avg 2005, 16:27

A ni tole z Miličnikom Branetom (in njegovim pošiljanjem nekam) in Majemi-ji in Zoltani (verjetno ena in ista oseba) odšlo že malo predaleč?????????????
A bi lahko moderator pobrisal to temo?
burbonka
Poznavalec
Poznavalec

Skuna - debate

OdgovorNapisal/-a muha » 10 avg 2005, 16:56

Vsem resnim uporabnikom foruma predlagam DA SE NA PROVOKACIJE ENOSTAVNO NE ODZIVAMO VEČ . Pustimo ga, naj kvasi kar hoče, saj mu morda sploh ne gre za nasvet, ampak uporablja naš forum za svoje izživljanje. Če se ne bomo odzivali, bo upam nehal. MODERATOR PA NAJ LE ČIMPREJ POBRIŠE CELO GODLJO.
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 10 avg 2005, 19:03

Ojla,

ja pa res, pa kako ste lahko taki :roll: . Lej ti bom jest pomagala, ti pa obljubi, da se boš nasvetov strogo držal (že malo odstopanja lahko pomeni propad rastline ali pa manjšo koncentracijo opojnih snovi).
Torej:

- kot prvo moraš rastlino dati v lavor napolnjen z vodo (skratka cel teglc-do roba mora bit v vodi) in jo pustiti tako vsaj 3 dni, sedaj si jo sigurno narobe zalival, sej veš rastišča so ponavadi ob Savi-le zakaj, zaradi podtalne vode! Potem jo dobro odcediš in jo imaš en dan na suhem vendar v senci (če jo dobi sonce se listi radi požgejo), potem pa spet 3 dni v vodi...pa tako naprej.

- gnojila ki jih kupiš za navadne rože niso vredu (razen, če bi rad malo zaslužil :? ), saj so prešvoh (sploh če jih rečiš, tako kot piše na embalaži). Zato je najbolje, če že imaš ta komercijalna gnojila zlit na zemljo tisti dan, ko je ne namakaš (seveda vsaj 2 dcl nerazrečenega gnojila-btw najboljši je gnojilo za kaktuse). Če ti stoji gnojilo na zemlji in ga rastlina ne vpije takoj, je še toliko bolje, bo imela gnojilo za cel dan. Zelo dobro se mi je obneslo tudi gnojilo UREA in sicer 5 pesti, na 2 dcl vode mešaš toliko časa da se vsa zrnca stopijo in potem zaliješ(sem kar nekaj časa porabila da sem odkrila pravo koncentracijo 8) ), če gnojilo vsaj malo ne stoji na zemlji, ni dobro :wink:

- vsak teden je fino vršičke obtrgat (sploh predno zacveti :!: ), saj se rastlina tako košati in jih je potem še več, tako bo več robe-sej veš več vršičkov :arrow: več robe :wink:
Čez kak mesec (sredi septembra) pa jo tudi, če še ni odcvetela, spet dobro zalij (3 dni namakaj) in potem izruvaj iz zemlje(fino je tudi, če jo močno poškropiš po listih). Tako mokro takoj zavij, zelo na tesno v časopisni papir (najboljši je ta povoskan od reklam), tako, da dobiš en zelo velik joint. Na večih mestih ga zvij (tako kot klobaso) in neprodušno zapri v polivinilasto vrečko in vsaj za 2 tedna (več je bolje), spravi v hladilnik (na ta način, bo časopisni papir počasi pobiral ven vlago in se bo roba primerno hitro sušila). Potem pa vse odviješ in do konca posušiš v prej ogreti pečici na 250°C (tam okoli 1/2 ure).

Če ti še kaj ni jasno lahko komot vprašaš, pač napisala sem kako je najbolje priti do čim več...na tebi je pa da se teh navodil striktno držiš (tud jest sem že par sadik zafurala, ker sem kaj po svoje hotla narest :cry: )

Pa oglasi se kaj in malo poročaj.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a izu » 10 avg 2005, 20:43

Zdej mam pa dost!!A vi ne razumete da to ni forum za sponzoriranje drog za zadevanje??!Pa ne mi o enem gojitelju rožic ampak to je krđitelj zakona!!Prav tako kot forum ki ne izbriše te teme in mi če bi dajali nasvete o gojenju!!!!
izu
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a davidoff » 11 avg 2005, 00:07

no, pozdravljeni! ravno sem prišel z morja pa videl da ste osebe, katere zelo spoštujem nasedle tej neumni provokaciji. sem pa se prav nasmejal ko sem bral to temo. če želite zabavati ostale člane tega foruma vi kar pišite, kar se pa mene tiče...se mi zdi da bi samo oseba z iq pod sobno temperaturo v igluju objavla takšno vprašanje. aja, glede zbrisanja te teme pa se popolnoma strinjam z ostalimi.
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 11 avg 2005, 02:28

Ojla,

moram reč da je tud mene IQ nekaterih razočaral...sam kaj čmo :roll: tak je life :wink:

Sem pa apsolutno proti brisanju, saj potem to ni več forum, ki je dostopen za vse. :?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Skuna

OdgovorNapisal/-a muha » 11 avg 2005, 06:37

Klavdija, le kako si mogla izdati skrbno varovan in zelo uspešen recept za vzgojo tovrstnih rastlin!!??

Aj, aj...

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a Buld » 11 avg 2005, 09:13

To je res tema, ki privleče najslabše iz ljudi. Samo tudi takšne so potrebne, da se negativna energija sprosti.
Moderator daj prestavi v "kar tako..", pa se lahko tam zmerjajo, dokler jim je volja.
Buld
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 11 avg 2005, 13:14

Ojla Muha,

sej mi je že mal žal :oops: , ampak tuki smo, da si pomagamo (gledam bolj dolgoročno :wink: ).
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 11 avg 2005, 20:18

Ojla Renee,

ja sej veš več ko ima rastlina vode, boljše rase in potem je večji :wink: No sam Pejotl bi jest namakala samo 32 ur ( tako sem nekje na netu prebrala), sama ga še nisem nikoli imela :wink: tako, da lastnih izkušenj nimam. :roll:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 12 avg 2005, 17:17

Ojla,

:shock: tazga pa še nisem vidla, pa še cveti ti. A pa je tud tolk močn? Mi boš lahko kako seme zrihtala (sej veš za v juhco :wink: )?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 13 avg 2005, 12:47

Uau! Ta pejotl je pa res od sile . Smo počakaj, da vidiš mojega. Je letos po tem obilnem zalivanju tako cvetel, da sem mislu, da mi ga bo pobralo! :( Ampak je naredil toliko semen, da imam zalog za min. 15 let! :wink:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 13 avg 2005, 20:15

Ojla,

:shock: :shock: :shock:
Ej si bom morala enga omislit, res so čudoviti!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Naslednja

Vrni se na Enoletnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov