Podtaknjenci

Diskusija o enoletnicah.
Aster, Exacum, Gerbera, Impatiens, Pelargonium, Abutilon, ...

Moderatorji: dusanh, tomi, Moderatorji

Podtaknjenci

OdgovorNapisal/-a singa » 20 sep 2007, 18:28

Zanimajo me vaše izkušnje z delanjem podtaknjencev v zamaških, ki se namočijo v vodo in nato vanje posadimo rastlino. Se obnesejo? Ali daste zamaške v večji lonec in nato okrog še nasipate zemljo, ali je samo zamašek dovolj?

Hvala za odgovore
singa
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a PR-ST » 20 sep 2007, 21:27

JIFFY POTS

Odlični za profesionalno in amatersko uporabo.
Načelno so brez bolezenskih klic, torej je vsako čaranje z domačo zemljico neprimerno. Ko se POTAKNJENCI ukoreninijo in utrdijo, pa se rastlinice z nepoškodovanim zamaškom posadijo v primeren substrat.
Zadnjič spremenil PR-ST, dne 20 sep 2007, 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PR-ST
Guru
Guru

Slike: 14
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a smrekca » 20 sep 2007, 22:51

Zamaški? :? Ne poznam, pa bi spoznala... ali so dobri za vse rastline, tudi kaktuse?
LP!
smrekca
Guru
Guru

Kraj: grosuplje

potaknjenci

OdgovorNapisal/-a haloze » 02 okt 2007, 22:12

:mrgreen: :mrgreen: mene zanima, če kdo ve, ali lahko travo, ki se imenuje pisanolistni šaš, zdaj jo imam v koritu na oknu, posadim na prosto in če bi prenesla zimo. Škoda mi jo je zavreči, ker mi je všeč. Pa ali lahko naredim iz prave vanilije modre barve(DIŠI) potakjence ali pa dam v vodo, da spusti korenine, potem pa posadim. :?: :?:
haloze
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ptuj- okolica

OdgovorNapisal/-a muha » 03 okt 2007, 06:53

Trava: če jo itak misliš zavreči, ne izgubiš prav nič, če jo posadiš v zemljo. Kar bo, pa bo. Sama tako delam s krizantemami, ki jih kupim jeseni.
Potaknjenec iz vanilije: zopet nič ne izgubiš, če poskusiš. Enega v vodo, enega direktno v zemljo, včasih se kaj ukorenini proti pričakovanjem.
Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a mihab » 03 okt 2007, 13:29

mi imamo šaš zunaj pa ni težav

prava vanilija spada med orhideje. verjetno ni zadosti samo, da jo vtakneš v vodo, bo morala še klima ustrezati
mihab
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a car-lan » 21 mar 2008, 12:28

Hojla!
Prvič: potaknjenci so potaknjenci in ne podtaknjenci!!!
Drugič: tisti zamaški so šotne tablete!
Tretjič: vanilija ned enoletnicami ni tista, ki spada v družino orhidej. To je njeno slovensko ime, latinskega se pa zdajla ne spomnim. Če se ga bom,ga naknadno vpišem.
car-lan
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Litija

potaknjenci -splosno

OdgovorNapisal/-a copka » 23 jun 2008, 05:43

pozdravljeni,
sem nova na tem forumu, sicer sem ze postavila vprasanje pri eni drugi temi, pa je bilo neuspesno,zato poskusim ponovno:
ali se bolj obnesee razmnozevanje s potaknjenci v vodi ali v zemlji in koliko casa priblizno traja, de se razvijejo korenine? Al v vodo dodamo kaj proti gnitju ? Hvala in upam,da mi bo kdo odgovoril...rada bi poskusila tako razmoziti dipladenijo-mislite da bi bilo uspesno? :) Lp
copka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 23 jun 2008, 07:28

glede razmnoževanja s potaknjenci so deljena mnenja. nekateri v vodi nekateri v zemlji. pa seveda odvisno od rastline. osebno načeloma raje v vodi. v vodo se daje še košček oglja.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

Vrni se na Enoletnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov