Živjo,
Hvala za pohvale. Tle je v večji meri zaslužna moja boljša polovica, ko mi stalno teži naj zalijem rože, pa skrbi za gnojenje in mi pridno prinaša vodo...
Sasok: če se prav spomnim se trava imenuje Jester (dvorni norček). Mislim, da je bila lani kao predstavljena kot novost...
Ivčk: Milijon zvončki zahtevajo več pogojev, da lepo rastejo.
1. korita z vodno rezervo - moja so meterska
2. zemljo vedno mešam z hidromulom in kremenčevim peskom, da je bolj zračna
3. preden posadim namočim korenine proti koreninski gnilobi
4. posadim jih zgodaj, puščam zunaj in ponoči pridno pokirivam s kopreno - tako se utrdijo
5. Gnojenje: na začetku z gnojilom za cvet - pospeši rast korenin, kaj je tisto kar te rože potrebujejo, da lahko načrpajo vso potrebno vodo - to je nekje Maja do Junija. Nato gnojilo za rast listov - nekje Junija. Nato gnojilo za cvet - od Avgusta naprej. OBVEZNO! - Milijon zvončki zahtevajo železo. Enkrat na teden jim obvezno dam tekoče železo. Je pa tudi res, da jih zalivava s postano vodo ali deževnico. Imava 200l sod, ki se vedno napolni in tam voda stoji. Ponavadi v njega še dodam navadno gnojilo - ampak veliko manj, kot je v navodilih za uporabo. To je poleg tistega gnojenja, ki sem ga zgoraj opisala. Tisto gnojenje je posebej, po navodilih in direkt v vrček za zalivanje.
Rok.k.: Kako si prišel do knjige Ruth Podgornik Reš?
Ne - točno te slike ni noter, je pa ena podobna. Tole sem fotografirala jaz, tisto, ki je v knjigi je pa sama fotkala. Pa saj knjiga niti še izšla ni!