pozdravljeni bučarji!
rok, zelo zanimivo, kako si obesil amfore ipd. na drevo. si jih napeljal ali šele naknadno obesil? bom tudi jaz kaj podobnega provala drugo leto... se bodo vsi spraševali: "kakšno pa je to drevo?"
zanima me, katera je tista večja zelena na vozu, če izvzamemo siamke (res dosti!!), okrasne in uno ta malo (katera je ta?) ?
je mogoče una rdeča levo rdeči stot? vem da si mi poslal seme od enih rdečih ali neki takega, ampak mi ni niti eno vzklilo.
moji turbančki (aladinovi) so zeleno rumeni...
tudi okrasna v obliki hruške rumeno-črna je ful zanimiva!
se na splošno (vedno!) priporočam za seme.
sedaj pa na moj vrtek...
ena
velikanka kar lepo raste. ena ženska jo je celo hotela vzet. (ko jo vidim, bom rekla, da ji dam seme, naj ne tikaaaaa!!!!grrr!). druga je še vedno zelo majhna, zgleda da ne bo nič!
tudi nekaj malo večjih
siamk imam. rok, kdaj so dovolj zrele, da se jih lahko pobere? me zelo mika....
hokaido jih je tudi precej, so pa bolj mičkne.
do sedaj sem opazila samo eno
sweet dumpling, bom počakala do konca, da bo za seme, ker verjetno drugih ne bo.
patišonov white bush je precej... sem že shranila seme. na splošno so pa boljši bolj mladi, ker stare je treba lupit in so trdi!
table king bush acorn se tudi lotevajo, eden je že dobil barvo. komaj čakam preizkusit to opevano bučo.
čajota raste in raste, ni pa nobenih znakov, da bodo kje cvetovi, kaj šele plodovi. je to normalno? če mi ne bo zraslo nič, bom zelo žalostna, saj sem jo dokaj zgodaj posadila. s tem da sem imela 2 in ena se mi je skoraj cela posušila. phhh..
siciljanka ima dva 4cm ploda, bomo še čakali....
med gužvo sem tudi našla
trombetto (podolgovata, rahlo ukrivljena, ne vem nič o nji), samo se mi zdi, da je to bolj zucchin kot pa buča. moram provat, samo je zelo velika in ne vem kdaj bo na vrsti!
imam tudi neke kremaste velike buče, verjetno bodo to
big max, druge ne vem katere bi lahko bile.
tudi eno belo sem vidla, upam da je to
lumina.
ambercup-ov je precej, zgleda da je kar rodna sorta to!
špagetarice-ne vem kam z njimi! sem pričakovala kremaste(rumene), a so ratale bele z zelenimi črtami, kar pomeni, da so to vrsta
stripetti. sem najprej upala, da je to delicata, ampak na žalost ni bilo nič s tega. upam da bo zrasla!
našla sem tudi en
queensland blue, upam da ne bo samo eden!
tudi
marina di chioggia ima en plod, ostali se niso oprašili zgleda...
violina ima majhne plodove...
z lufami ne bo nič...
ostalo pa moram še pogledat, ampak je vse tako zaraščeno, da ne pridem blizu...