Da malo obnovim temo. Torej najprej sem v 50 korito zasadila 4 kapucinke in eno enobarvno rdečo fuksijo. Kapucinke so ob rednem gnojenju pridno rastle in kaj kmalu so bile pregoste. Najprej je iz vsakega korita letela ena ven, nato še ena, ... No zdaj imam v vsakem koritu po eno fuksijo in eno kapucinko
. Odvečne kapucinke pa mi sedaj krasijo okno delavnice (upam da jim bo ustrezalo močno dopoldansko sonce).
Kapucinke so pa res lepe, liste imajo tako ogromne - nekateri so skoraj za dlan veliki. Je pa nekaj semen bilo poleg zmešanih od one kapucinke majus (3m dolge) - tako da mi pa tiste krasijo ograjco okoli cvetličnih gredic. Večina jih je oranžnih, je pa nekaj rumenih z rdečo in nekaj čisto rumenih. Upam, da se bo tudi katera rdeča pojavla. (zdaj so namreč začele komaj cvetet). Sem jim pa pred tednom dni malo potrgala liste (in nekaj tudi danes), tako da je na popke posijalo sonce. V trenutku so tisti popki zacveteli. Glede primanjkljaja listov se pa nič ne opazi.
No, da ne bodo fuksije užaljene, tudi one so mi že začele lepo cvetet.
Imam pa en problem: ena fuksija se mi je polomla (nekaj že ob zasaditvi, nekaj pa ob odstranjevanju odvečnih kapucink) in sem jo presadila v posebej lonec, da bo prišla k sebi, ker bi jo tam kapucinke zadušile. Dokupla sem potem eno drugo fuksijo, vendar nisem dobila samo rdeče, ampak je rdečo vijolična, ki pa zdaj sploh ne paše poleg. Že od daleč se opazi, da na tistem delu ni nekaj v redu
. Sem iskala sadiko te fuksije že v Radvanju v vrtnariji, na Florini, v Bauhausu, ... pa je ne najdem. Povsod imajo dvobarvne. Jaz bi pa rada dobila že lepo razrastlo rdečo visečo, ki ima tudi temnejše liste. A mogoče ve kdo, kje bi v okolici Mb dobila (asmo eno) sadiko rdeče fuksije? Če je pač ne dobim, bom pač ono rdečo vijolično dala drugam, pa ono malo revščno nazaj not - do jeseni bo mogoče glih tak dolga kot so sedaj te
.
Imam pa še eno drugo vprašanje: Ali se kapucinke med seboj "oženijo"? Jeseni bom pobrala seme in ga ločla med seboj po barvah. Me pa zanima če ima sploh to smisel, ker nekatere rože potem iz tistih semen pridejo čisto drugačne (skrižane).
Slikice pa bodo v kratkem.
Rada imam rože in živali...