končno sem našla tudi temo o čaju!
sem tudi velik ljubitelj čaja in bi si želela kakšno seme. ampak ker se jih pri nas očitno ne dobi, bo treba kaj naročat... bom pa čisto vsem ki bodo šli na počitnice v anglijo ali pa kam v indijo naročila, da mi jih prinesejo:)
zanima pa me kako mi bo tukaj uspeval? (sem z obale) Tukaj je namreč popolnoma drugačno podnebje, prst, sonce, vse... jasno mi je da ga bom imela notri, ampak kljub usemu me zanima če je sobna temp. dovolj za normalno rast?
kar se tiče pa pridelovanja lastnega čaja iz čajevca...mogoče bi uspelo pridelati samo beli čaj, najprej tako da se posušijo listi potem pa jih je še "umetno" sušiš (nevem točno kako to poteka), za zeleni, rdeči in črni čaj pa mislim da ne bo šlo ker so postopki vsi bolj zapleteni...
žal.
pa še nekaj me je zmotilo v enem od tvojih postov HellHavoc : kjer pišeš kako si kupil Gykuro... in si napisal koliko bi stala skodelica čaja, če odštejemo sladkor in vodo! Upam da gykuro nisi pil s sladkorjem ker je potem ves denar za ta odlični čaj vržen proč!
mislim da je škoda piti prave čaje če jim dodamo sladkor ker potem tu ni poante- ni ne zdravilen in ne dober. sladkor da vsem čajem enak okus in uniči aromo,... za to pa so koristni poparki iz čajnih vrečk (če res ne preživimo brez sladkorja).
lp