Vse te akacije, predvsem acacia maidenii (avstralija, afrika,... - žirafe jih baje obožujejo) vsebujejo DMT - deblo vsebuje v povprečju 0,6% alkaloida, ki ga sestavlja metil triptamin in dimetil triptamin (DMT po domače)...
Zdravo! Večina zahodne Afrike žveči oreščke Kola, ki imajo podobne učinkovine kot kokini listi v latinski ameriki (celemu svetu znana povezava "coca cola"). Dejansko gre za semena plodu drevesa Cola nitida in Cola acuminata, ter druge. Rdečih semen (25 g "oreščkov") je v orjaškem plodu, ki lahko tehta od 1 do 17 kil (!!) tudi do 100.
Preden plod dozori, izluščijo iz njih semena, jih oluščijo in jih dva dni namakajo v vodi ali zavite v liste zakopljejo v zemljo. Zvečijo jih dokler so sveža in taka ostanejo dolgo, če so pravilno shranjena - zavita v vlažne liste.
Je močno poživilo, ki daje moč ob telesnih naporih.
Pri tisi je strupeno lubje,les,iglice in semena,torej cela rastlina.Ima pa užitno oplodje(rdeči del okoli semena),samo po moje ni vredno to jesti,je sicer sladko,a sluzasto in nima posebno dobre arome.Pa še zelo previden moraš biti,da ne zgrizeš semen,če poješ že deset semen je lahko smrtno nevarno-tako da-PREVIDNO!!!
ko je bilo že govora o kola oreščkih me zanima, kje bi se lahko dobila ta semena za vzgojo rastline. se pravi, kje bi dobil semena rastline "Cola acuminata"? ne zanima me kaj vse vsebujejo in za kaj se uporabljajo, ker bi jo gojil samo kot okrasno rastlino. malo za popestritev.