zelo me zanima kaj več o tem
Hja saj nekako ni več kaj dosti za povedat in nobene skrivnosti ni glede tega. Ayahuasca je u bistvu klasični učinek DMT-ja, enako kot bi ga kadil, samo da dlje traja in učinki nastopijo bolj polagoma. Kar je jasno - kar gre skozi prebavni trakt vedno dlje traja in dlje časa rabi da nastopijo prvi efekti. Pri inhaliranju pa učinki nastopijo takoj (par sekund) in hitro pojenjajo. DMT je sam po sebi *zelo* aktiven če ga inhaliraš, če pa ga zaužiješ p.o. (oralno) pa sploh ni aktiven, razen v kombinaciji z MAOi.
Pravilno razmerje je težko nadozirat. Pa odvisno je od vsakega posameznika. DMT se mi ne zdi problem, težka stvar je ravno harmalin iz Banisteropsis caapi ali iz drugih virov, ki je v večjih dozah precej toksičen sam po sebi pa drugega kot slabosti in morda kvečemu delirija ne povzroča.
Sam sem imel z ayahuascao precej pozitivno izkušnjo pred leti, čeprav brez slabosti na začetku ni šlo. Težko pa bi rekel da je bila vredna truda v primerjavimi z drugimi spiritualnimi spojinami ki jih ponuja Narava. Tako da ne pričakuj preveč. V zadnjih letih se je vsa stvar precej skomercializirala in organizira se sedaj cela potovanja v južno ameriko kjer je vse polno "vračev" ki za drag denar ponujajo tako nam evropejcem kot američanom "pravo izkušnjo z ayahuascao". Seveda pa so to ponavadi samo revni ljudje (tam je velika revščina) ki so začutili lahek denar od bogatih američanov in evropejcev tako da jih je treba pač razumeti. Seveda ne znajo pravilno mešati in poznam kar nekaj ljudi, ki so bili *zelo* razočarani nad vsem skupaj - razen da jim je bilo slabo niso doživeli nobene spiritualne in/ali pisane izkušnje.
Eh kaj vem. DMT se mi je zdel v čisti obliki z inhalacijo precej močnejši in spiritualnejši (ampak psihično zna biti zelo naporen), za daljše obiske spiritulanega sveta se mi zdi pa psilocibin precej bolj primerno darilo Narave. To je seveda vse samo moje subjektivno mnenje po mojih izkušnjah sicer pa: sto ljudi - sto okusov...
Tale belladonna pa samo za ta prave rožice sprašuje...
Meni se zdi pa to zelo pozitivno da to sprašuje v kolikor jo to zanima. Poznam veliko ljudi, ki so jih take zadeve zanimale pa jim ljudje zaradi tabujev niso nič povedali in so potem imeli negativne izkušnje ali posledice.
Pri teh stvareh pa je treba vedeti, da dokler imamo do njih veliko spoštovanja in veliko odgovornosti - nekako ni problema in nam lahko veliko dajo. Zelo težko pa mi je ko gledam (pre)mlade ljudi ko se s temi zadevami dejansko zadevajo na vsemogočih zabavah na popolnoma nemogoče načine in do teh zadev nimajo prav nobenega spoštovanja in odnosa. Zaradi neodgovorne uporabe nekaterih pa potem trpijo tudi vsi drugi, ki pa mogoče na te zadeve malo drugače gledajo...
No ja, samo moje razmišljanje...