Napisal/-a HellHavoc » 30 avg 2007, 09:21
gledal sem po internetu in ti nikakor ne priporočam cementa. pomisli kaj se dogaja z drrevesom, ko piha veter... deblo se upogiba in je fleksibilno, cement pa ne... vse kar se bo naredilo je to, da bo luknja še bolj poškodovana. po mojem mnenju bi bilo najbolje pogledati zadevo iz naravnega vidika. kaj se naredi, če se drevo poškoduje? začne prizvajati smolo, ki rano zapre. ker je tvoja rana prevelika je pač ne more zapolniti s smolo. toda, kaj če bi uporabila smolo kakšnega drugega drevesa? greš po gozdu in nabereš kar največ smole, ki jo lahko najdeš (pri tem pazi, da ne poškoduješ dreves, vzemi le odvečno smolo). nakar lahko nabrano smolo segreješ da postane tekoča (nikakor je ne zavri, ker lahko zagori ali pa pri vlivanju poškoduje drevo). no, ko bo postala malo tekoča jo zalij v luknjo in še malo čez rob luknje, da bo res vodotesno. prav tako bi ti priporočal, da pred tem popolnoma osušiš luknjo in malo pošpricaš z nečem proti glivam in plesni ter podobnim zadevam.
sicer ne garantiram, da bo to delovalo, ker sem si tole čist "na suho" zmislil sedaj. ne vem kako bo hruška prenesla smolo drugih dreves (recimo kakšne smreke). morda jo bo prepoznalo kot tujek, vendar sem mnenja da kaj hudega ne bi smelo biti.
bom še malo pogledal po internetu za kakšno preverjeno rešitev.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]