Napisal/-a Roman » 24 feb 2005, 12:59
Ja, hvala za odgovore tebi Tina in tudi Frenkyu. Več ljudi več ve, vendar na letošnjem in tudi lanskem predavanju, ki ga je imelo društvo sadjarjev na Biotehnični fak. v Ljubljani, ob diskusiji o sorti topaz ni bilo povedanega nič kaj presunljivega, razen tega, da naj bi spadala med odpornejše sorte, po okusu in kvaliteti sadeža pa ne izstopa. Fuji kiku 8 pa naj bi iztopal, kot klon, ki obrodi sadeže, ki se rdeče obarvajo tudi v senčnih delih krošnje?! To je zame nekaj novega in zato me ta sorta še posebej zanima. Tudi okus fujija je odličen in spada (modna muha potrošnika?) med top jabolka po prodaji v zadnjem času v svetu (čvrst, sočen, sladko kislega okusa in obarvan rdeče).
Ampak vseeno hvala za odgovore in nasvete.
Ja Tina presenečen sem, da sadjarstvo zanima tudi kakšno žensko,...zelo pohvalno.
LP Roman