Napisal/-a psevdonim » 03 mar 2009, 11:30
hvala za nasvete.
Ker s sosedom (zaenkrat še) nisva skregana, bomo poskusili po sistemu "volk sit - koza cela", brez odvetnikov in tožb, torej drevo ostane, veje proč. Me je pa kar pogrelo, ko je pred nekaj dnevi kuril tisti kup med hrastom in vinogradom in ogenj je seveda segal visoko v veje, ki pa so na njegovi strani, in kaj boš zdaj.... občutljive stvari.
Dodaten problem je še to, ker je slabo dostopno - najbrž bo treba dobiti kakšno traktorsko dvigalo in nekoga, ki ve, kako paziti nase in hkrati obrezati hrast tako, da ga ne bo uničil.
Zadaj je nekaj hrušk in sliv, ki pa niso tako visoke in (zaenkrat) še niso problem. Hruške in slive so sadno drevje, od hrasta pa nimam druge koristi kot to, da drži potencialno plazovito zemljo skupaj. Nekdo si pride nabrat želod, da potem iz tega dela kavo (menda), to je pa tudi vse.
Do sedaj sem mislil, da bršljan vleče hrano iz drevesa, na katerega je pritrjen in je drevo, "okrašeno" z bršljanom, obsojeno na propad. Bom bršljan odsekal pri tleh, pa bomo videli, kaj bo.
Meja poteka po tej trasi vsaj že 65 let. Večja drevesa, ki jih vidiš na sliki, so kak meter na moji strani, kup na pol zgorelega materiala pa na njegovi.
Zadnjič spremenil
psevdonim, dne 03 mar 2009, 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
___