Želela bi zasaditi Pavlownio, vendar ne bom mogla tja na dolenjsko, do tebe draga Eta po sadiko.
Sem si pa zato ogledala kar nekaj spletnih naslovov s fotografijami drevesa in zbrala kar nekaj informacij na to temo, vendar nihče ni tako dobro zapisal izkušenj z vzgojo in lepote drevesa, kot si napravila to ti Eta.
Hvala
danes sem dobil po pošti nekaj, kar bi moralo biti:
- 2x pavlovnija
- 1x ginkgo
- 1x cigarovec.
Glede na to, koliko se spoznam na sadike, bi mi lahko prodali tudi lokvanj, koprivo in fižol. Ali mi lahko dobra duša pove, ali je tisto na slikah (bi se morale povečati, če klikneš nanjo) res dve pavlovniji, cigarovec in ginkgo ? Ter katero je ginkgo in katero cigarovec ? Hvala.
le kaj ne paše tejle pavlovniji... spodnji listi rumenijo, pa ne vem, ali je to normalno (ali misli, da je že jesen ?), ali je kaj drugega ? Preveč vode, premalo vode, ali mogoče premajhen lonec (16) za takšno rastlino ? Postavljena je na zahodnem oknu, torej popoldansko sonce. Slike so bolj slabe, ker je na precej visokem oknu, da mi je ne ukradejo. Nekateri pač prekleto dobesedno jemljejo tisto bedarijo o ukradeni roži, ki da najlepše raste, potem se pa razni v blokih stanujoči turistični delavci čudijo in hudujejo, zakaj je vse zagrajeno.... Večje slike so na http://javr.moj-album.com/album/8163660/ .
jaz bi stavil da jo matra ta zahodna polica, ker je popoldne sonce najhujše. daj jo na kakšno vzhodno okno, da dobi jutranje sonce, ki se ni tako pekoče.
le kaj sem se spustil v tale rastlino-hobi.... jim ne paše zahodno okno, pa ne vzhodno, ne na veter, ne v zaprt prostor, fejst zalivat, nič zalivat, ... ... tudi pavlovnija bo šla na rob gozda, pa naj skupaj s cigarovcem razmišljata, kako lepo je bilo na okenski polici !!
zdle bi se pa kmal začel tlele v pisarni na polno smejat k sm bral tvoj post. lol . še dobr de skor nobenga več ni. jst pa tut grem. upam da bodo tvoje sadike priživele, povej jim da jih pustim pozdravit in jim želim hitrega okrevanja.
psevdonim je napisal/-a:kaj boš pa s plodovi in semeni ?
Saj sprašujem samo po slikah !!??
Če pa bi slučajno prišla do plodov in semen v živo, potem bi zelo dobro vedela, kako izgledajo in zelo velika verjetnost je, da bi si jih zapomnila, ali ne?