Pred kratkim sem kupila knjigo Divje sadne vrste na domačem vrtu (avtor Helmut Pirc, izdala Kmetijska založba Slovenj Gradec).
Sasok, nekaj malega piše tudi o ginku, zanimivo ti bo morda razmnoževanje s semeni.
Piše, da je treba PRED STRATIFIKACIJO semena odstraniti mesnato obplodje. Torej tisto namakanje in kuhanje (po izobraženem Psevdonimu) ne bo pomagalo.
Kaj je stratifikacija, predvidevam, da veš. Če te knjiga zanima, ti jo posodim. LP
Sam semen nisem kuhal, sploh jih nisem približal vroči vodi, ampak samo očistil in obrusil s smirkovim papirjem! Danes so precej večji, kot so bili in nekateri so tudi počli! Tako da, mislim da nekaj bo! Ostala semena pa so trenutno zunaj.
Lp
Za monstero in mogoče še za koga koristna informacija.
Ginko je odvrgel plodove tudi pri OŠ Majde Vrhovnik, ki je kar blizu ginka pri Kidričevem spomeniku. Jih je kar nekaj, tko da grem jutri nabirat in preizkušat tisto teorijo o dinozavrih
Pozdravljeni,zanima me kje lahko dobim ginkoja saj ga pri nas v vrtnih centrih ne dobim v Murski soboti,zanima pa me še nekaj ali morda poznate ti dve okrasni drevesi Adamova nagnorelika-Laburnocytisus adamii in pa Pavlovnija-Paulownia tomentosa naročila pa sem ju pri Bakkerju.Hvala za vse odgovore Angelika
Pozdravljeni,zanima me kje lahko dobim ginkoja saj ga pri nas v vrtnih centrih ne dobim v Murski soboti,zanima pa me še nekaj ali morda poznate ti dve okrasni drevesi Adamova nagnorelika-Laburnocytisus adamii in pa Pavlovnija-Paulownia tomentosa naročila pa sem ju pri Bakkerju.Hvala za vse odgovore Angelika