Imam semena čudovitega božičnega drevesa (Metrosideros excelsa), ki je nativno drevo Nove Zelandije. Po maorsko se mu reče Pohutukawa (od tod tudi moje ime ). Na vrečki piše da seme posejemo v kvalitetno mešanico za kaljeje semen. Zanima me kje bi lahko dobila tako mešanico ali pa kaj (kakšno zemljo ali substrat) mi priporočate da bi uporabila namesto tega da bi seme sigurno vzklilo.
Ali ima kdo izkušnje oziroma ali ste že videli tako drevo v obliki bonsaja??
Sem že videla sliko tega drevesca in mislim, da z njim ne bo problema, če boste zemljo kupili v kakšni semenarni in pač povedali da jo rabite za kaljenje semen. Me pa bolj zanima, kje ste dobili seme, saj se mi je to drevo zelo dopadlo in bi tudi jaz rada prišla do semena.
Seme tega drevesa sem kupila v med potepanjem po Novi Zelandiji. Sicer se ga pa da tudi kupiti preko interneta. Prilagam eno stran kjer to lahko narediš. Tukaj sem videla da obstaja tudi v bledo rumeni barvi. Od prej sem poznala le rdečo. Je pa to res lepo drevo. V času okoli božiča so kamorkoli pogledaš ta bujno-cvetoča drevesa. Prilagam tudi dve svoji slikici
Sicer pa, če mi bodo semena vzkalila bom mlade rastline z veseljem delila z drugimi.
Polona. Če ste pripravljeni deliti sadike, če bodo uspele (bom molila da bi) ha, ha,... če bo kaj pomagalo, bi pa jaz počakala na vašo sadiko, če ste mi jo pripravljeni prodati ali dati.
Če pa ne bo nič iz njih, pa mi prosim javite, da bom probala nabaviti drugje. Ste me pa s tem svojim člankom prav zagreli, da grem v akcijo za to drevce.
Seveda kot sem rekla, če bo le kaj uspelo zrasti bom javila na forum in odvečne sadike podarila vsem ljubiteljem lepih dreves. Če pa ne bo uspelo pa tudi povem... bomo šli skupaj v lov za semenom
Nič še ni Sem kupila mali rastlinjak, da bodo imela semena kar najboljše pogoje za kaljenje, vsak dan gledam pa ni nič. Sedaj so že skoraj tri tedne v zemlji. Na vrečki sicer piše, da je kaljenje dolgotrajno tako da moram še počakati.