vijolica noče cveteti

Med cvetoče rastline uvrščamo rastline, ki v naše prostore prinašajo svežino, raznobarvnost, poživitev...
Anemone, Anthurium, Azelea, Begonia, Camellia, Clivia, Plumeria, Tacca, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

vijolica noče cveteti

OdgovorNapisal/-a mateja » 15 apr 2004, 08:26

Pozdravljeni! Mene pa zanima, zakaj moja vijolica noče zacveteti. Nazadnje je cvetela lani, zgodaj jeseni, potem pa nič več. Zalivam jo po navodilih zalivalčka, presadila sem jo marca , je na okenski polici na vzhodni strani in ob njej so samo vijolice. Mlade, podtaknjene, ki pa pridno delajo lističe!
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Mateja
mateja
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 20 apr 2004, 11:59

Živjo!

Koliko je pa tvoja vijolica stara?
Po mojih izkušnjah namreč, bolj kot je stara manj cveti - lahko me pa kdo popravi, če ima drugačne izkušnje. Prav zaradi tega se ponavadi vsako leto razmnožuje vijolice, da lahko rastline obnavaljaš... :roll:
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a mateja » 20 apr 2004, 13:27

Ne vem točno, koliko je stara, ker sem jo dobila v dar. Ampak takrat, ko sem jo dobila, je res bujno cvetela. In še dolgo časa potem. Ko pa je odcvetel zadnji cvet, ni začela ponovno. Zato dvomim, da je to od starosti.
Hvala
Mateja
mateja
Uporabnik
Uporabnik

Vijolica ne cveti

OdgovorNapisal/-a borutcerkvenic » 20 apr 2004, 17:17

Hojla!
Sam imam doma dve različni vijolici. Stare sta vsaj 10 let, pa mi obe vsaj dvakrat na leto bujno cvetita. S tem, da jih pustim en čas v mirovanju, počivanju in takrat ju tudi manj zalivam. Doma jih imam v polsenci, pa mi kar lepo uspevata. Vsaki dve leti ju tudi presadim v novo zemljo.
Borut
CRGA
borutcerkvenic
Moderator
Moderator

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a amarilis » 25 apr 2004, 21:41

Hallo. Jaz vijolice vedno zalivam v podstavek. Cvetijo mi čez celo leto,
vsake tri do štiri leta pa jih pomladim. Poleti so malo bolj revne, ker na njih celo popoldne sije sonce, vendar si v jeseni opomorejo. Enkrat na dva tedna jih pognojim s tekočim gnojilom. Poskušaj vijolico postaviti na drugo okno. Mogoče ji lega ne ustreza. Tudi pri meni je bilo tako. Sedaj cvetijo ravno na tisti strani, kjer sem si najmanj mislila, da bodo.
Pa veliko sreče ti želim. :wink:
amarilis
amarilis
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 25 apr 2004, 22:21

Ojla,

ja odgovarja jim vzhodno okno, saj jim je drugje prevroče.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mateja » 26 apr 2004, 08:09

Hvala lepa vsem za odgovore in pomoč. Naj vam sporočim, da sem pri vijolicu končno opazila popke! Torej sem bila le jaz preveč neučakana! Hvala še enkrat
Mateja
mateja
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Cvetoče sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov