Med cvetoče rastline uvrščamo rastline, ki v naše prostore prinašajo svežino, raznobarvnost, poživitev...
Anemone, Anthurium, Azelea, Begonia, Camellia, Clivia, Plumeria, Tacca, ...
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Napisal/-a uršula » 24 mar 2005, 13:13
Kdo ve katera roža bi uspevala na močnem soncu in nad radiatorji. Rada bi, da bi bila cvetoča, da vsaj malo poživi dnevno sobo. Imela sem mini vrtnico pa je zanje prevroče od sonca, zvečer pa od radiatorjev. Vse rože se mi prehitro razcvetijo, ker so takoj suhe zaradi sonca in jih malo bolj zalivam potem pa tako kmalu ovenijo.
-
uršula
- Uporabnik
-
- Kraj: Preddvor
Napisal/-a CARMEN » 14 apr 2005, 16:34
Kar ni nihče odgovoril, bom jaz, malo za hec: PLASTIČNA!
-
CARMEN
- Ljubitelj
-
Napisal/-a ljubitelj rastlin » 14 apr 2005, 20:06
Lep pozdrav!
Šele danes sem zasledil tvoje sporočilo oprosti mi za zamudo.
Drugače ne vem kaj bi ravno pri tebi uspevalo lahko pa ti povem da so pri meni povsem isti pogoji kot pri tebi!
Jaz ti lahko edino povem kaj imam na tako pripekajoči vročini pa še prav bujno raste.
No na mojem oknu so:
Na levi strani je najprej približno 30 cm visok kaktus, nato je vijolica ki jo več zalivam kot običajno pa zelo bujno raste letos mi je že enkrat cvetela in to več kot mesec in pol dni potem imam notri še taščin jezik ki zlahka prenese vročino oz. sanseverija potem pa imam približno 3 pisane domače koprive ki so letos zrasle že najmanj 40 cm!Nato pa pride najlepša roža na oknu kalanhoja ki se večletnica in letos stalno cveti sploh ne preneha letos že tretjič cveti ima pa ogromno zlato rumenih cvetov!
Lep pozdrav in če ti je kakšna od teh rožic všeč sem ti potem vsaj nekaj pomagal!
lp
Naj živijo rože!
-
ljubitelj rastlin
- Strokovnjak
-
- Kraj: Medvode in Ljubljana
Vrni se na Cvetoče sobne rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov