Kako ravnati z odcvetelimi ciklamami?

Med cvetoče rastline uvrščamo rastline, ki v naše prostore prinašajo svežino, raznobarvnost, poživitev...
Anemone, Anthurium, Azelea, Begonia, Camellia, Clivia, Plumeria, Tacca, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Kako ravnati z odcvetelimi ciklamami?

OdgovorNapisal/-a jelkaca » 08 feb 2008, 12:56

Rada bi malce delila izkušnje, kako člani foruma ravnate z odcvetelimi ciklamami?

Jaz jih nameravam sedaj pustiti da se posušijo listi, pa čeprav jih še vedno dokaj redno zalivam. In tudi pustiti jih mislim do jeseni na istem oknu!

Kakšne izkzšnje pa imate ostali?

LP
jelkaca
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 08 feb 2008, 15:59

Jaz imam svoje ciklame v manj gretem prostoru, na okenski polici, ki gleda na severno stran. Zalivam jih redno, tudi ko že odcvetijo, zato jim listi nikoli ne porumenijo, le zunanje občasno potrgam, ko sami odmrejo od starosti. Poleti jih dam na zunanjo polico tega istega okna, kjer do konca poletja še enkrat zacvetijo, cvetenje pa se 'raztegne' vse do pozne zime...

Bistvo vsega je, da ciklame ne marajo prevročih prostorov in da jih je potrebno med dvemi zalivanji rahlo 'izsušiti', drugače listi in popki radi gnijejo.

Upam, da sem kaj pomagala...
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a jelkaca » 08 feb 2008, 20:20

O hvala za odgovor!

Sama imam tudi ciklame za severozahodnem oknu, vendar jih imam vedno na notranji polici. Pravzaprav ravnava kar podobno.

Vprašanje pa sem postavila pravzaprav zato, ker so mi letos dosti manj cvetele kot prejšnja leta, pa tudi barve so spremenile. Pred 7 leti, ko sem jih kupila so bile temno rdeče, meni se zdi da so bile še lani (pred 2 leti pa še sigurno, ker se jih vidi na eni stari fotki), letos pa sta dve prave ciklamne barve, ena pa je čisto bledo roza! In to še ni vse! Letos sta mi moja dva, do sedaj vedno rdeča božična kaktusa cvetela oranžno!

Hecne stvari se dogajajo! Od starosti morda spreminjajo barve ciklame, moja soseda pa ima vsaj 20 let star božični kaktus, pa je vedno iste barve!
jelkaca
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: maribor

Vrni se na Cvetoče sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost