CLIVIA

Med cvetoče rastline uvrščamo rastline, ki v naše prostore prinašajo svežino, raznobarvnost, poživitev...
Anemone, Anthurium, Azelea, Begonia, Camellia, Clivia, Plumeria, Tacca, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

CLIVIA

OdgovorNapisal/-a VALDI » 22 apr 2008, 09:05

Pozdravljeni, zanima me zakaj ima Clivia rjave liste? je to povezano z zalivanjem, zrakom ?? Hvala :(
VALDI
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a VALDI » 24 apr 2008, 14:47

KAJ RES NIHČE NE VE???
VALDI
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a monstera » 25 apr 2008, 00:34

vidim, da ti nihče ne odgovori... sicer še zdaleč nisem strokovnjak in moja klivija, ki sem jo imela pred leti, je že zdavnaj... ampak kolikor se spomnim listom škodi, če jo imaš na direktnem soncu, če je torej sveže zalita na soncu. mogoče je tu problem. sicer pa bi mogoče kdo lažje odgovoril, če bi dal slikco. lp simona
monstera
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a lera » 19 feb 2009, 09:44

Malo pozno pa vseeno. Klivija ni zahtevna rastlina. Jaz jo imam kar nekaj let pa mi lepo cveti samo malo kasneje spomladi, moji tašči pa naprimer že sedaj. Poleti jo postavim ven v senco nikoli na direktno sonce vseeno pa rabi svetlobo. Jeseni ko pospravljam rože noter gre na hladen hodnik in jo zalivam res minimalno, dodam pa kakšno palčko gnojila v zemljo. Enkrat januarja jo začnem zalivati in potem mi zacveti. Je pa res , da če je na soncu listi ratajo rjavi pa tudi zalivati je ne smeš preveč, pa v bolj tesnem lončku naj raste, ko jo boš namreč presajala morda tisto leto ne bo cvetela.

lp

Klivija od tašče letošnja

Slika

in moja lansko leto

Slika
lera
Guru
Guru

Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a copka » 19 feb 2009, 19:27

clivia dobi rjave liste,bolj pege,ce na mokre(zalivanje,dez) sije sonce!
Ce pa so po celi dolzini bronz barve, so ali prevec na soncu, ali pa gre za kako glivicno bolezen.Pa tudi kapar jih ima zelo rad, zato redno pregleduj spodnjo stran listov!

Pa se eno vprasanje:ali morda kdo ve,kje bi- ce sploh- dobila clivio bele.oz rumenkaste barve(c.citrina)?

:idea:
Lp
copka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a txm » 09 okt 2009, 20:02

Zivjo!

Tudi jaz imam problem iz mojo edino rožico, ki raste pri meni v službi.
Z mano je že dve leti in pol, in ima zgleda neke težave, saj mi odkar jo poznam noče zacveteti.
Je skos na istem mestu, je nič ne premikam, je na okenski polici noter na toplem, ima dovolj svetlobe...
Sedaj sem ji dal novo zemljo pa še vedno se nič ne premika na bolje. Zalivam jo vsake toliko kot se spomnim, gnojim skoraj nič pa noče cveteti.
Enkrat sem zraven nje posadil še fožolček, da bi ji delal družbo in sem ga nagovarjal naj jo prepriča da cveti pa je niti on ni mogel prepričati, da zacveti( sedaj me je žal zapustil in se posušil) isto je bilo z sončnico brez uspeha.
Se baje pozna če se iz njo pogovarjaš, ampak noče in noče.
Zdej ne vem al bi jo moral dati za nekaj časa ven al kaj sem zgoraj prebral, rabim nasvet, da vsaj drugo leto zacveti.
Sliko imam vendar jo lahko naložim kasneje, če jo potrebujete za bolsi ogled situacije.
Hvala za pomoč in Lp, T
txm
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Cvetoče sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek
  • clivia
    Napisal/-a cegiw » 04 apr 2010, 21:42
    5 Odgovori