Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Jerix je napisal/-a:Jast pa sem posadil amarilisin ga direktno dal na toplo svetlo okno pognal je že 2 cm listov in sedaj ko vem malo več o njem sem ga takoj v temen hladen prostor. Ali mislite da ni bo pognal cvetno steblo?
rok.k je napisal/-a:če nimaš namena, da bi dobila od tega amarelisa seme potem odreži celotno steblo od cveta, saj bo tako amarelis začel hrano ki jo je vlagal v cvet vlagati v obnovo čebulice. Sedaj začneš tudi z gnojenjem, ki bo pripomoglo k temu, da bo amarelis prihodnje leto zopet cvetel.
felidae je napisal/-a:Ko amarilis odcveti ga je treba se vedno zalivati, more biti na svetlem in treba ga je tudi gnojiti da si cebulica opomore.
Si lanski amarilis dala na temno in zacela zalivati? Tako se namrec zagotovi (ce je cebulica dovolj mocna) da bo cvetel. Drugace se lahko zgodi da ne bo.
Jaz sem mojim ko so odcveteli vsem porezala stebla, ker so se ze zacela susiti ker ni prav nic lepo izgledalo.
Lp, Mateja
felidae je napisal/-a:Ko odcveti ga gnojis in zalivas dokler se sam ne odloci da bi on miroval (to je ko porumenijo vsi listi). Potem ga pustis kaksne 3-4 mesece pri miru na temnem in suhem ter nic ne zalivas. Po tej dobi mirovanja pa ga posadis in spet zalivas (pustis na temnem). Ko pozene steblo in je to veliko kaksnih 5-10cm pa ga prestavis nekam na svetlo. Upam da ti je sedaj bolj jasno
Lp, Mateja
Vrni se na Cvetoče sobne rastline
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov