Razdalja med čebulicami

Diskusija o čebulnicah.
Gladijole, Hijacinte, Tulipani, Zvončki, Lilije, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Razdalja med čebulicami

OdgovorNapisal/-a Kalipso » 22 mar 2007, 11:55

Lep pozdrav!

Mene zanima naslednje, če mi lahko kdo pomaga:

1. na embalaži od teh čebulic, ki cvetijo spomladi (ala narcise, tulipani, hrušice) je vedno napisano kakšna mora biti razdalja med čebulicami, ko jih sadimo. pogosto pa vidim zasaditve, kjer so narcise ali hrušice, hijacinte... bolj gosto nasajene skupaj in tvorijo takšen krog. kaj lahko sedimo bolj skupaj čebuilice oz. kako je s to razdaljo?

2. na gredici imam en kup spomladanskih rožic (hijacinte, narcise, tulipani, hrušice, krokusi), veliko sem jih dobila in niti nisem vedela, kaj točno sadim (sem jih dobila v škatli pomešane) in zdej mi ni toliko všeč zasaditev, da bi jih pustila noter. tulipani itak gredo ven za čez zimo, zanima me, pa če lahko pozno poleti presadim čebulice narcis, hrušic, hijacint in krokusov na drugo mesto?

goga
Kalipso
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a ns » 22 mar 2007, 12:17

pri saditvi je dobro upoštevati navedeno razdaljo, saj ponavadi čebulice pustimo na istem mestu več let in v tem času se tudi razmnožijo in gredica postane gostejša.

Čebulice narcis, hrušic, hijacint in krokusov potem ko se jim listi posušijo skoplji in v jeseni posadi na drugo izbrano mesto.

Če ti še kaj ni jasno vprašaj
ns
Expert
Expert

Kraj: Ob morju

Vrni se na Čebulnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov